krzysio664 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Siemka. Jak wczytać zasoby sprite lecz z przezroczystym tłem, coś a la transparent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 w sprite_add jest argument transparent... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio664 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 No ale żeby nie było tego tła. Jak mam namalowany sprite w środku a tło np. czarnym kolorem to bez tego czarnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 no kurr...za to właśnie odpowiada transparent...daj true i załatwione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio664 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 no kurr...za to właśnie odpowiada transparent...daj true i załatwione nosz kurr..ale przy wczytywaniu plików z zasobów! add_sprite i draw_sprite! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 toż kurrr... dajesz sprite_add(bla bla...,true,...) true dajesz tam gdzie argument transparent...kapujesz? nie wiem który to z kolei... sprawdź se Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio664 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Aaaaa, to sorr zapomniałem o argumentach. Zwracam honor dobryziom xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 To się nie nazywa transparent w argumencie, tylko "removeback" chyba, czy coś takiego, to kasuje tło, a GM uznaje tło jako lewy górny pixel(czy któryś inny, ale wiem że to pixel z rogu) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio664 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 OK, Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 3 argument(licząc od 0) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi