Roki Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Mam skrypt, który powinien pobierać newsy z MYSQL i pokazywać je, ale ich nie pokazuje :( Jest plik index.php, do nie includniety plik functions.php, w tym jest łączenie do bazy itd. A niżej dołączony plik main.php, a w tym main.php taki kawałek: if(empty($_GET['main']) or $_GET['main']=="news"){ $link=mysql_query("SELECT * FROM news ORDER BY id desc LIMIT 6"); while($wiersz=mysql_fetch_array($link)) { '<b><a href="/index.php?sc='.$wiersz['id'].'>'.$wiersz['tytul'].'</a>('.$wiersz['data'].')</b><br/>'.bbcode($wiersz['tresc']).'<br/>'; if($_SESSION['admin']=='ok') { echo '<a href="/index.php?newsy=edytuj&id='.$wiersz['id'].'">Edytuj</a>'; echo ' - '; echo '<a href="/index.php?newsy=usun&id='.$wiersz['id'].'">Usun</a>'; } } } Jak jestem zalogowany na admina, to pokazuje mi edytuj i usuń, ale newsa i tak nie pokazuje ;/ Dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Brak echo. echo '<b><a href="/index.php?sc='.$wiersz['id'].'>'.$wiersz['tytul'].'</a>('.$wiersz['data'].')</b><br/>'.bbcode($wiersz['tresc']).'<br/>'; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 No dobra, dodałem echo, ale i tak nie pokazuje newsów ;/ Do tego wszystko co na stronie jest pogrubione, a znacznik <b> jest zamknięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Może bbcode krzaczy. Weź daj: echo '<b><a href="/index.php?sc='.$wiersz['id'].'>'.$wiersz['tytul'].'</a>('.$wiersz['data'].')</b><br/>'.htmlspecialchars(bbcode($wiersz['tresc'])).'<br/>'; I zobacz co się dzieje. Równie dobrze każde inne pole może zawierać kawałki HTMLa i mieszać w źródle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Bez bbcode też to samo ;/ Może gdzieś wcześniej jest błąd, przepisze to na nowo chyba ;/ @EDIT:BBcode zawiera te funkcje htmlspecialchars() . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Sprawdź źródło strony, porównaj z tym co chcesz generować, a co Ci generuje. Tak łatwiej znaleźć błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zmień mysql_fetch_array na mysql_fetch_assoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Ja bym to oczyścił z całego kodu html dal tylko <br/> i zobaczył czy to wyświetla: $link=mysql_query("SELECT * FROM news ORDER BY id desc LIMIT 3"); while($wiersz=mysql_fetch_array($link)) { echo $wiersz['tytul'].'<br/>'.$wiersz['tresc']; } Jak ci to nie będzie wyświetlało to znaczy ze błąd jest gdzieś indziej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 echo '<b><a href="/index.php?sc='.$wiersz['id'].'">'.$wiersz['tytul'].'</a>('.$wiersz['data'].')</b><br/>'.bbcode($wiersz['tresc']).'<br/>'; Brakowało ", w linku xD Zamykam, dzięki za pomoc :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi