blackmaul Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 Przepraszam jesli byl juz taki topic, jesli tak to ten prosze wykasowac i podac mi linka na tamten. Otoz moje pytanie to: Skad mozna sciagnac i jak uzywac engina 3D do GM ? Robienie gier 2D idzie mi juz nawet bardzo dobrze wiec teraz mam zamiar przerzucic sie na 3D czy sa jakies polski tutki do robienia gier 3D w GM ? Edit: Aha jeszcze jedno do gier 2D! Jak zrobić aby po wejsciu do menu (czyli przeniesieniu na inny room) i powrocie na tamtą planszę ludzik stal caly czas w tym samym miejscu i jak sprawdzic z jakiej planszy przybyl do menu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 Do 3d jest dużo przykładów na stronie gamemaker.nl, ściągnij kilka i sam spróbuj dojsć co i jak(jak tak robie, i jak zazwyczaj mi się udaje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 Gm 6.1 ma już wbudowany system 3D A jeśli chodzi o używaniu innych enginów to ja się nieznam :P Poszukaj na tym forum bo gdzieś już było opisane jak się robiło klocki,stożki,kule,textury i inne w systemie 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 15 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 Gm 6.1 ma już wbudowany system 3D Tak? A jak go się używa? GM 6.1 Mam juz jakis czas a nawet nie wiedzialem :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zobacz sobię w manualu. Zaczynają się na d3d_ ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 Ściągnij mój przykład WALKA TUROWA 3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi