DobryZiom Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Witam. Postanowiłem napisać grę 3d, coś ala GTA II i już mam pierwszy problem: po włączeniu trybu 3d room...jak by to ująć...odwraca się w poziomie :D to co na górze to na dole a to z dołu idzie na dół :D próbowałem tak: GML poz_x=room_width-x x=poz_x poz_y=room_height-y y=poz_y ale wtedy room robi się odwrotny w pionie :D próbowałem bez zmieniania osi y ale wtedy nie działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 GML poz_x=room_width-x x=poz_x skoro robi się odwrotny w pionie to usuń to ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 oO :D dzięki :D Jeszcze długo na to bym nie wpadł xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi