JaroPL Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Witam,tworze gre i mam problem z grawitacją zrobiłem takiego gifa. Zrobiłem grawitacje ale mam problem postać wbija mi się w objekt i nie moge się nim poruszać Prosze o pomoc dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zelman Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Hmm... zrób objekt, który będzie odrobine większy od tego i na niego nałóż drugi objekt, który jest widoczny i nic poza tym. Ten niżej będzie odpowiadał za kolizje itp., a ten wyżej to tylko sam sprite praktycznie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Nie twórz niepotrzebnie drugiego obiektu. Jak dla mnie, to temu ludkowi ustaw maskę, która będzie dopasowana do każdej klatki animacji. Wtedy przy kolizji z maską postać się zatrzyma, ale nie zablokuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Hmm... zrób objekt, który będzie odrobine większy od tego i na niego nałóż drugi objekt, który jest widoczny i nic poza tym. Ten niżej będzie odpowiadał za kolizje itp., a ten wyżej to tylko sam sprite praktycznie Od tego są maski ludkowi ustaw maskę, która będzie dopasowana do każdej klatki animacji Tutaj wystarczy maska Bounding-Box Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi