Evilus Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Link: http://www.dobreprogramy.pl/Koniec-OpenSol...nosc,19907.html Jak się z tąd dowiadujemy, Oracle, który przejął Suna zamyka OpenSolarisa. Według mnie to jest początek zamykania open-source'owych produktów Ś.P. Sun Microsystems. Więc wiemy (z komentarzy) że Oracle ma w planach eksterminację/przywłaszczenia sobie kodu źródłowego MySQLa, VirtualBoxa, Javy i (uwaga) OpenOffice.org. Z tego co wiem, już biorą wszystkie fajne funkcje do Oracle StarOffice. Co sądzicie o tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Niestety open source to open source... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 z tąd Według mnie to jest początek zaniku poprawnej pisowni. Ś.P. język polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 http://www.illumos.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evilus Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Btw, oprócz Illumosa też jest Nexenta, czyli Debian na jąderku OpenSolarisa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 mam to w dupie mam windowsa i dot neta fuck java <3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikan98 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 ale po co komu opensolaris tam nawet nie dziala metin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evilus Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 ale po co komu opensolaris tam nawet nie dziala metin Takie systemy nie są dla rozpieszczonych windowsowców którzy liczą na to, że na Linuksie lub innym uniksopodobnym OSie (jak OpenSolaris) odpalą gry z Windows. To są systemy tworzone z przeznaczeniem głównie na serwery, ale na desktopie też może spokojnie chodzić (problem gier windowsowych rozwiązuje wine i winetricks, ale nie całkiem, bo niektóre gry nie działają), jeśli użytkownik ma IQ powyżej zera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 nie rozumiem twierdzisz ze uniksy sa dla wybrancow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 ale po co komu opensolaris tam nawet nie dziala metin taa ? ciekawe, jak nie sprawdzałeś to zamknij jape i siedź cicho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borubarartur Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 nie rozumiem twierdzisz ze uniksy sa dla wybrancow? poczytaj jak powstały systemy unixowe a raczej linuxowe to się dowiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi