Osiem Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Jedyna zaleta jest taka, że piszesz o połowie roku pracy, a nie usprawiedliwiasz się na zasadzie: "robiłem to w 5 minut, czego się spodziewaliście? :<<<", ale to i tak nie poprawia w żadnym stopniu jakości tego programu. Zamiast pisać kursy i śnić o milionach użytkowników robiących w owym programie wspaniałe dzieła zacznij od zrobienia przynajmniej znośnej oprawy graficznej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Jak można zauważyć w edycji pierwszego postu dodałem aktualizacje z dodatekiem! Link: https://gmclan.org/up6286_3_aktualizacja_1_1.html Piszcie co mam poprawić w programie bo sam nie wiem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Piszcie co mam poprawić w programie bo sam nie wiem! ortografię bo 'przycisk z myszom' miażdży moje nerki ;0 a jak to skończysz to pytaj o więcej a poza tym po odpaleniu gry zaczela mi po jakims czasie niemilosiernie zmulac. zes walna tworzenie jakiegos obiektu co stepa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Ok pisownia i zamulanie poprwione w najnowszej wersji! Co dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Może zrób w tym programie jakąś grę, co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Program do tworzenia gier w którym nie da się robić gier. Zmień oprawę graficzną, zwalniaj pamięć po usunięciu obiektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Akurat wziołem się za robienie w nim gry nie wiem o co konkretnie chodzi z oprawą graficzną! A po usunięciu obiektu pamięć jest zwalniana! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Ten Twój interface jest taki piękny że czuje aż do niego pewien sentyment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Prosze was orade jask by miał działać i wyglądać dobry interfejs! Plis! Opiszcie to! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Ciągle czekam na grę zrobioną w tym programie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draconis Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2010 Zrób by kiedy się najeżdża na obiekt nie był widoczny kursor główny, gdyż aktualnie zasłania on kursory 'tematyczne', dodaj też możliwość edycji tego kursora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Sprawa z kursorami poprawiona w najnowszej aktualizacji! Gre w tym programie ciągle robie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 interfejs przede wszystkim tutaj powinien wyglądać ładnie, a nei jak wzięty z painta, bo to odrzuca. zrób łądne przyciski w gimpie/fotoszopie, jakieś tło też, może być gradient, pomyśl, przecież jest tyle programó na których GUI możesz się wzorować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Jeśli chodzi o wygląd już się wziąłem za robotę! Puki co jeszcze na starym wyglądzie zrobiłem nową aktualizacje! Nad grą w tym programie ciągle pracuje! W aktualizacji poprawione błędy z kursorem i można dodać więcej obiektów na plansze! Nowość wiem że czasem przyciski górne przeszkadzały w robieniu gier kiedy przytrzymasz klawisz G to znikają a kiedy puścisz pojawiają się! https://gmclan.org/up6286_3_aktualizacja_1_1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Boże święty, co za ortografia ;0 pisz w firefoxie, który podkreśla błędy i je poprawiaj, albo pisz ze słownikiem w ręku, bo jak tak notorycznie będziesz orty robił to zaczną się sypać warny, bo treść posta jest niestrawna. Serio, firefox lub słownik do ręki i ominą Cię problemy z tym związane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Dobra Firefox mi błędów nie podkreśla (a mam najnowszą wersje), ale jest zawsze Word chyba zacznę w nim pisać! Sorry za błędy, ale od dzieciństwa mam z tym problemy postaram się to poprawić! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Czytaj książki, to pomaga. inb4 co to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 jak czytam posty iczigo wydaje mi się jakby był jakiś sprzedawcą na bazarze promującym swoje produkty. MNIEJ WYKRZYKNIKÓW! E: opera też podkreśla błędy i jest o wiele szybsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 ja rozwalam system i czytam książki w wakacje :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Książki czytam. Lubię też mieszać w programach i trochę pomieszałem w Firefox i mi błędy już podkreśla. A co do wykrzykników nie wiem czemu je robię tak odruchowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draconis Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Kursor myszki potrafi znaleźć się pod grafiką, TU wstawiłem uproszczonego screena (jakby co jedyne co ma wspólnego z grą, którą próbuję zrobić to kursor) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Niemożliwe wszystko poprawione! Ściągnij najnowszą aktualizacje. Edit: Sorry zauważyłem błąd i już jest poprawiony w najnowszej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Zrobiłem na życzenie grę w tym programie jest to tylko demo do pełnej wersji jeszcze miesiąc pracy, ale demo to zawsze coś. Grafik ze mnie żaden a robiłem to na szybko (bo na życzenie) więc grafika nie zachwyca! Link: https://gmclan.org/up6286_3_Erin_demo.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Miałeś popracowac nad ortografią tymczasem teksty w tej grze to bez komentarza :) Udowodniłeś wprawdzie że coś w tym programie można zrobic, ale brak tu jakiejkolwiek akcji. Jeśli gdy pojawi się napis klikniemy tam gdzie powinien byc obiekt na który wcześniej klikneliśmy w kółko otwiera się napis. Jestem ciekaw czy będziesz to w stanie poprawic :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draconis Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Obiekt pojemnik kojarzy mi się z miejscem na przechowywanie przedmiotów, w twoim edytorze pełni on formę wiadomości, zmieniłbym nazwę z pojemnik na notatka/wiadomość czy coś w tym stylu. Na planszy jest już 10 obiektów, tylko czemu to wyskoczyło na planszy, na której było ich 5? Ps, jak zdobyć legalnie kod w twojej grze? PS.2 Czy z miejsca do wpisywania kodu da się wyjść czy zapomniałeś tam zrobić przejścia bo nie mogę znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Tak ap-ropo tego kodu w grze to właśnie przypomniałem sobie, że przejścia nie dodałem. Nazwę pojemnika zmienię. A co do ponownego klikania na obiekt pojemnik też poprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Sorry, father not this time. Program ssie, kompletnie nie daje możliwości pokazania swoich umiejętności. Bye Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Jak już napisałem (dopiero dzisiaj bo byłem na wyjeżdzie): Nowość zupełnie inny wygląd w aktualizacji! Poprawione wszystkie błędy i nowe miejsca na dodatki które są już tworzone! https://gmclan.org/up6286_3_aktualizacja_1_1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 daj screeny z nowej wersji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iczigo Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Screeny już dodane wygląd ogólny już poprawiony choć interfejs ciągle polega na wpisywaniu danych, pracuje nad tym ale nie za bardzo wiem jak to zmienić. Screeny: https://gmclan.org/uploader/6286/da0a820a81.png https://gmclan.org/uploader/6286/0efa0127da.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi