Nersen Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Witam Posiadam Netbooka HP Mininote 2133 (specyfikacje można znaleźć na necie) i mam na nim zainstalowanego Windowsa XP, który według mnie jest nieodpowiedni dla takiego laptopa (XP długo się włącza, zamula i jest troszkę stare). Zastanawiam się więc nad instalacją innego systemu a mianowicie: Mobiln od Intela, albo MeeGo od Noki (wersja na tablety, ale nie wiem czy mi pójdzie, bo mam procesor VIA, a nie atom :( ). Jeszcze bardzo podoba mi się Google Chrome OS, ale on jeszcze nie wyszedł. Czy ktoś mógłby podzielić się własnymi doświadczeniami w tym temacie albo zdaniem, lub może polecić jakiś zupełnie inny system? Netbook potrzebny mi jest przede wszystkim do wygodnego przeglądania neta jak i zarówno do zdjęć, filmów itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Jak tylko przeglądanie neta czy oglądanie zdjęć, to może jakaś prosta, netbookowa dystrybucja Linuksa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Ten komputer nie wydaje się zły :P Debian Squeeze(?), Damn Small Linux (jeśli chcesz niezłą moc), Slax (200MB, spełni twoje zachcianki). Google ChromeOS ma być szitem (coś słyszałem). Do wszystkiego ma używać internetu Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Won z tą propagandą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Arch Linux LUB Gentoo Linux - Arch jest naprawdę bardzo szybki, ale wybór należy do Ciebie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fervi_ Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 mam na nim zainstalowanego Windowsa XP, który według mnie jest nieodpowiedni dla takiego laptopa (XP długo się włącza, zamula i jest troszkę stare). Windows nie pasuje Kofelku-Kafelku Od biedy możesz się pobawić takimi systemami jak FreeDos (brak filmów, a internet przez konsolę). Haiku (dziwna przeglądarka), OpenSolaris (za bardzo nie pamiętam) no i Linux (wszystko masz). Od biedy ReactOS (ale z nim są problemy) Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Kofelku-Kafelku Nie pisz tak do mnie. Po za tym, istnieją inne Windowsy niż XP, i parafrazowałem do tego, że prawie każdy twój post odnosi się do Linuxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 XP Mini? Bo reszta modów które testowałem (JG,MX,Black Edition itp.)Zamulają kompa jak cholera.Ew. Windows XP + nLite albo Windows 7 + vLite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evilus Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Jeżeli nigdy w życiu nie obsługiwałeś pingwina: Ubuntu Netbook Edition Jeżeli masz doświadczenie (średnio-zaawansowany): Slax, Debian (testing) Jeżeli jesteś linuksowym/uniksowym ekspertem: Gentoo, Slackware Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 A gdzie Arch? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi