1pietras Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Tytuł: brak Gatunek: MMORPG Opis: Wszyscy znacie gry takie jak Tibia. Jest ostatnio tego mnóstwo, ale ta gra ma sie trochę od nich różnić. Przede wszystkim tryb walki bedzie w większym stopniu polegał na graczu. Gracz będzie "sam" walczył, czyli będzie miał do dyspozycji 6 klawiszy ataku i obrony. Myślę, że takie rozwiązanie będzie lepsze niż zazwyczaj jakie jest teraz. Do tego dodałem możliwość skakania i wspinania się po świecie. Miłego grania! Jeśli chcesz połaczyć się z moim serwerem, to w okienku IP wpisz: "mmogame.no-ip.org" Jeżeli będą jakieś kłopoty z serwerem, albo po prostu chcesz zagrać w tryb off-line, w okienku IP wpisz: "noip" Narazie jest 8 miejsc w serwerze Publiczne konta: (hasło: "qaz") - acc1 - acc2 - acc3 - acc4 - acc5 - acc6 - acc7 - acc8 Chcesz mieć prywatne konto? Napisz PW z nazwą Accounta i hasłem Download: https://gmclan.org/up2657_4_GAME.html Rozmiar: 22 MB Autorzy: Programowanie: Ja Grafika: Modele zrobiłem sam, a tekstur jeszcze w zasadzie nie ma Muzyka: darmowa muzyka zaczęrpnięta z internetu Screeny: http://img39.imageshack.us/i/screen1jk.jpg/ http://img580.imageshack.us/i/screen2ic.jpg/ http://img541.imageshack.us/i/screen3cy.jpg/ Sterowanie : Enter - czat J - atak z lewej ręki K - atak z prawej ręki A,W,S,D -sterowanie Q,E - obrót kamerą H -skok Z - wspinanie się (jeżeli się złapie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamTheLaw Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Niestety, nie udało mi się zalogować na tych "publicznych kontach", a że jest brak rejestracji i trzeba pisać do twórcy to duży minus. Nie oceniam bo nie udało mi się połączyć, przez co nie zagrałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Logowanie zrobiłeś a rejestracji nie umiesz? No wtf co to ma być!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1pietras Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Bo REJESTRACJE chce umiescic na specjalnej stronie internetowej ? Nie dziala ? u mnie na dwoch oddzielnych kompach dobrze chodzilo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markuz Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Niestety nie możesz mieć do "nas" pretensji o to że nam nie działa. Pobieramy i tylko Cię informujemy, najwidoczniej jest jakiś błąd heh, zamiast się denerwować lepiej się zastanowić nad błędem , poprawić go i nas o tym poinformować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draconis Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Po próbie zalogowania się pojawia się (Sukces 1) I zostaję dalej w menu. Po wpisaniu noip jako ip gra się odpala. Jako że modele są dosyć proste i nie mają tekstur z ich oceną poczekam do wersji gdy będą gotowe. Na plus mogę uznać odbicia w wodzie, lecz należy je jeszcze poprawić i proponowałbym w opcjach możliwość ich wyłączenia. Nie można uderzać idąc - . Proponowałbym jakoś zamknąć mapę, najlepiej w jakiś uzasadniony sposób (góry, których nie można przejść/ jakiś mur) lub ostatecznie niewidzialna bariera lub zapętlenie mapy. Wyślę Ci zaraz PW by sprawdzić czy na własnym koncie zdołam się zalogować. EDIT czy przypadkiem do połączenia z serwerem no-ip.org nie trzeba mieć ich oprogramowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha_i Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Poruszanie kamerą nie działa, jak klikam PPM to ekran gry zaczyna niepokojąco drgać, klikam strzałkę do góry, a postać(jeśli tak można nazwać biały wielościan) robi Moonwalk! grafika7,5/5(ach ten biały wielościan) fabuła:10/5 muzyka:7,5/5(po 5 minutach gry ciongle mialem posuch po pierwszej muzyce) ogólnie:25/15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draconis Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Niestety, na konto i przy podaniu bezpośredniego IP nie udało się zalogować. Takie pytanie, czy udało się zalogować z komputera podłączonego do innej sieci niż serwer, czy może oba komputery o których pisałeś, że się połączyłeś należą do tej samej sieci. Jeśli należą to możliwe, że będzie konieczne połączenie poprzez np. Hamachi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 podstawowe pytanie które zadawałem miliony razy: Masz zewnętrzne IP? <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Wystąpił problem z aplikacją...(tu jakiś dziwny kod wygląda jak jakiś serial number :P)... i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty. A szkoda bo chętnie bym ją przetestował 3: laptop : system : winxp ram: 2GB ddr2 proc: Intel® Pentium® M 2.00GHZ karta : ATI MOBILITY RADEON X300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagnusArias Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Własnie pobieram, w edicie dam czy działa itp. Edit: Eee... co to jest? uruchomić sie chce, ale zagrać już nie ma jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shabowy Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 może daj nam też serwer ? :) to kazdy sobie sam potestuje ;P bo ja mam Succes 1 pisze i nic sie nie dzieje ;P albo może serwer nie włączony jest weź napisz mi kiedy włączysz chce to testnąć bo fajne pewnie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan123 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 nie mogę odpalić ale od razu mowie popraw graficzkę :D tekstury itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1pietras Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Teraz juz widze ze problem jest u mnie Nie wiem czy jest IP 127.0.0.1 Jezeli nie to zmiencie w obiekcie "menu1" http://www.gmclan.org/up2657_12_GameServerMplay.html @GMTraker Powiem ci szczerze ze na tym sie nie znam :P Wiesz na czym moze polegac problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 127.0.0.1 to ip twojego komputera lokalnego >.< Daj zewnętrzne ip. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nirvan Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zagrałem u siebie tak chwile i musze przyznać ze umiesz cos zrobic w ultimate 3D :D, tylko że on jest bardzo wolny. Jak chcesz to możesz spróbować sił z GMogre3D, jest szybszy i ma wiecej możliwośći tylko narazie mniej osób się nim interesuje :D . No i mógłbyś status serwera pokazywać tak jak np tu : https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=15903 No i 4 dostaniesz odemnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1pietras Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 127.0.0.1 to ip twojego komputera lokalnego >.< Daj zewnętrzne ip. Z tego co wiem to 127.0.0.1 to Ip lokalne dla kazdego komputera, w ktorym kazdy moze sobie postawic serwer :P W ultimate 3D siedze juz od roku i srednio mi sie chce znowu zmieniac silnik (W zapowiedziach ta gra jest w Gamemakerowym 3D) Dorobie modele, moze ktos znajdzie sie od tekstur i bedzie git :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Ip 127.0.0.1 to ip wewnętrzne tak zwany localhost :D. Ma je każdy komputer i jest to taki jak by wewnętrzna sieć (w twoim komputerze). Aby gracze mogli się do ciebie połączyć musisz użyć ip które składa się z 9 cyfr i 3 kropek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draconis Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Jeżeli nie masz wewnętrznej sieci w domu wejdź na stronę http://whatismyipaddress.com/ i użyj IP, które tam Ci podadzą, jeśli masz jedynie wewnętrzne IP i tamto nie zadziała pozostaje jedynie Hamachi itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi