pan123 Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Witam wiem że to pytanie jest dziecinne ale czy da rady zrobić obracający się celownik bez rysowania animacji ani bez ratation seqence :) ??? próbowałem GML direction=image_angle niby proste a wkurza :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Nie wiem o co dokładnie Ci chodzi? W step: GML image_angle+=0.1; o to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Celownik ma się obracać wokół osi przechodzącej przez jego środek? Ustawiasz mu origin x i y na środek. A potem w stepie napisz: GML image_angle+=xx; Zobacz w słowniku co oznacza słowo direcion:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcixxx Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 direcion To chyba coś po francusku :D, a tak po za tym to to samo co up. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan123 Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 ale to dziwne mam 2 celowniki jeden w samym rogu :( i ten w rogu się obraca a ten nie :( co to może być kurcze ps jak dam 10 x 10 = środek obrazka to się obraca ten w koncie a jak wezmę 20 x 20 to nie pokazuje mi się tamten i żaden się nie obraca :( chodzi mi o normalne obracanie się w okuł własnej osi :D celownika nie w okuł gracza :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 26 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 Masz dwa obiekty celownik? Jak tak, to obydwóm musisz wrzucić kod na obracanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan123 Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2010 nie mam 1 :D nie wiem jakim cudem ale tak się dzieje :D może błąd gm a :D powiedzcie mi jeszcze jedno jak lepiej wygląda celownik ?? jak się obraca czy normalnie się nie rusza :D pls ?? help Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi