Pablo-GM Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Witam , mam pewien problem z połączeniem dwóch kompów (lapka i PC'ta) kablem LAN. Podaje we właściwościach protokołu int. TCP/IP wszystko jak trzeba czyt. W lapku podaje : adres ip : 192.168.0.1 maska podsieci : 255.255.255.0 brama domyślna : 192.168.0.1 W PC to samo z tym że adres ip to : 192.168.0.1 Niby połączenie jest widzę udostępnione dyski PCta na lapku ale nie widzę dysków lapka na PC . ( W grze Sacred zaś odwrotnie widzę serwer lapka ale komputer nie moze sie polaczyc ) Need help z góry dziekuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 W PC IP ma mieć na końcu 2. To znaczy: 192.168.0.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 ja tak miałem, kiedy kabel nie był scrossowany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 A ja mam w dupie czy kabel jest scrossowany czy nie, mam switchera i sam "zmienia" kabel... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 A ja mam w dupie czy kabel jest scrossowany czy nie, mam switchera i sam "zmienia" kabel... to super, od tej pory gówno dostaniesz, a nie pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 23 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Hm zmieniając to o czym wspomniał mimek następnie otwierajac moje miejsca sieciowe postanowiłem iz klikne na opcje Wyswietl komputery grupy roboczej . Znalazlo kompy i moglem przegladac oraz kopiować dane z dwóch kompów . Uradowany odpaliłem SWATA 4 na obu kompach stawiam serwer i o dziwo nie wyświetla się . Czy to wina lana ? Jeśli nie to również po proszę o pomoc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 to proś się gdzieś indziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artimal Opublikowano 23 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2010 Według mnie to wina LAN-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 24 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 to proś się gdzieś indziej. O co Ci człowieku chodzi ? T_T Jakiś en_6280 coś do ciebie pisze , a ty do mnie z japa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 (edytowane) Bo Pieter tyle bierze, że już nawet nicków nie widzi... Wina w tym połączeniu może być też antywirusa lub zapory. Edit 1. Czasem może trzeba zainstalować protokół na kompie ,np. IPX , czy coś takiego. Edytowane 24 Lipca 2010 przez Mimek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Wina w tym połączeniu może być też antywirusa lub zapory. +1. Dokładnie. To jest baardzo prawdopodobne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 24 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Dopiero co skrosowali mi kabel i problem nadal ten sam : / Wybieram uruchom (na laptopie) -> cmd -> ping 192.168.1.2 wynik 100 % straty wszystkie po przekroczeniu czasu polaczenia . Na PC 25 % straty . Co do antywira miałem kiedys na kompie G Data ale , że szwankował to go usunąłem tak zwaną piechotką . W dodaj lub usuń programach nie moglem usunac wiec zabralem sie za kasowanie plikow : D . Pare plikow zostalo lecz nadal ikona G Data istnieje w pasku zadan wiec watpie zeby byla problemem. ( bo nawet nie jest uruchomiona ) PS zapora off Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 O co Ci człowieku chodzi ? T_T Jakiś en_6280 coś do ciebie pisze , a ty do mnie z japa ? sorcia pablo... byłem zmęczony i pomyliłem was ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 24 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Pomylić takiego przystojniaka jak ja ? : / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Tak, masz niezwykle podniecający nick... mmmmmm... o tak... pragnę go. *fap fap fap* Jeśli chodzi o konfigurację TCP/IP. Komputer bramka: IP: 192.168.0.1 Maska: 255.255.255.0 Inne komputery: IP: 192.168.0.2-255 Maska: 255.255.255.0 Bramka: 192.168.0.1 DSN: 192.168.0.1 Sprawdź jeszcze porty na firewallu. IPX jest przestarzały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 24 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Ohoho nie chodzi mi tu o nick , z pewnością mówimy o czymś dłuższym i większym niż Pablo-GM . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Sorry Winnetou, ja jedyne co widzę, to Twój nick - i tym dla mnie jesteś. *fap* *fap* *fap fap* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 24 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Zawsze może się to zmienić ^^ . Temat zamykam bo poradziłem sobie z problemem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi