gorefest Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Witam szukam komend ms-dos aby użyć je w pliku .bat Potrzebuję wpisać zmienną do pliku txt a potem móc ja wczytać. Oczywiście bat robi to wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikan98 Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 kto teraz uzywa dosa teraz sa windowsy i ubuntu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 JA używam dosa na psp i na KOMPA - w celu pogrania sobie w stare hity ! Ty pewnie nawet dosa nie widziałes bo u Was teraz liczą się gta 4 :3 Więc siedź cicho. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikan98 Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 czemu mi to samo na pw napisales jestes tepy czyco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 czemu mi to samo na pw napisales Żebyś zrozumiał. I gdy byś tego tematu nie czytał. jestes tepy czyco tak jestem "tepy czyco" a co nie mogę ? i co oznacza "tepy" ? :o edit: leci do cytatów bo mnie to śmieszy :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 mikan kogo obchodzi to, że są lepsze systemy. On potrzebuje komendy do dosa żeby zastosować je do pliku bat. Ma wklepać komendy z runa do dosa czy jak? Bo wiersz poleceń windowsa to nic innego jak dos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 @echo off :start cls help set /p command= Nazwa polecenia, o ktorym chcesz sie dowiedziec wiecej: cls help %command% pause>nul goto start Oto prosty help, żebyś nie musiał się meczyć. :D EDIT: Jak mi się przypomni jak to się robiło to napiszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorefest Opublikowano 22 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 O helpie to ja wiem, znalazłem tam tylko "type" co pobiera tekst z pliku ale żeby wpisać to nie znalazłem nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Wczytywanie: SET %ZMIENNA% < %PLIK% Nie zawsze działa. Zapisywane: Nadpisywanie i tworzenie nowego: ECHO > %PLIK% %DANE% Dodawanie do pliku: ECHO >> %PLIK% %DANE% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorefest Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Ok wszystko działa prócz wczytywania, ale jakoś sobie poradziłem. Teraz potrzebuję zrobić tak aby dwa skrypty ze sobą współpracowały. Chodzi mi o to że skrypt A pobiera zmienną ze skryptu B. Widziałem gdzieś w internecie ale już nie mogę tego odnaleźć ponownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Tworzysz plik bat ze skryptem A, a następnie skrypt B - w pliku ze skryptem B używasz zmiennej ze skryptu A. Następnie robisz główną część programu np: @echo off call skrypt_b call skrypt_a pause Program uruchomi wtedy skrypt z pliku skrypt_b.bat, a następnie uruchomi skrypt_a używający zmiennej ustawionej w skrypcie B. Jeśli w głównej części programu użyłeś @echo off to w skryptach nie będziesz musiał robić @ przed poleceniem, ani @echo off na początku. Przykładowa zawartość skryptów A i B: Skrypt B: set zmienna=888 Skrypt A: echo %zmienna% Taki program używający wyświetli na ekranie 888. ;) Tu masz gotowy program: https://gmclan.org/up6201_3_przyk_ad_skrypty_batch.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorefest Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Tylko że to nie działa w czasie rzeczywistym a tamto działało :/ EDIT: Już wiem, zaraz podrzuce gotowy produkt ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2010 W czasie rzeczywistym? Czyli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi