JaroPL Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Witam Jestem początkującym w GM i prosze o kod w którym będe mógł kupować rzeczy Na przykład -witam Prosze sobie coś wybrać i poniżej są opcje co mam kupić Dzięki za odpowiedzi Zła nazwa tematu - zmieniono. Warn Borek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moe Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Rób to na zmiennych, jest wiele tutków co do zmiennych i instrukcji warunkowych. Tutaj klik [if, then, else] GML //Deklarujesz zmienne np. jablko=0 zakup=show_message_ext( 'Co chcesz kupić?','Jabłko','Banan','Anuluj' ) if zakup=1 { //tutaj twoje coś tam... np. jablko+=1 //i teraz gdy kupimy jabłko 1 doda się do naszej "Kolekcji" :) } if zakup=2 { //2 coś } if zakup=3 { show_message('Anulowałeś') } Moe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan123 Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 taki sklepik >?? masz https://gmclan.org/up2251_11_sklep.html .. nie mój przykład :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi