Danielus Opublikowano 18 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Czy jest możliwe wykrycie za pomoca jakiegoś warunku czy jakaś zmienna nie ma bledu? Chodzi mi o sytuacje gdy w debug mode pokaże nam że wartośc danej zmiennej to "ERROR" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 18 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 Jak wywali Ci Error, to znaczy, że zmiennej nie ma. Skorzystaj z funkcji variable_local_exists(name) albo variable_global_exists(name). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielus Opublikowano 18 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2010 próbowałem ale nic się nie dzieje, czyli zmienna jednak istnieje Po za tym gm miałby sam z siebie kasowac zmienną?(bo ona na ERROR w trakcie gry sie zmienia ) EDIT: Problem nieaktualny, przypadkiem zauważyłem że znika mi jedna instancja i to właśnie ta która miała tą zmienną. Nadal nie rozumiem jakim cudem to możliwe ale jeden warunek w kodzie i po sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi