entrixo Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Hej potrzebuję pomocy! Nie wiem jak zrobić taki interfejs jak są w grach np. w platformówkach?? Chodzi mi oto aby HUD Chodził jak za ekranem! HEEELP!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moho Opublikowano 8 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 W Draw: draw_sprite(sprite,subimg,view_xview+liczba,view_yview+liczba); Gdzie sprite to twój HUD... chodzi tu głównie o dwie komendy "view_xview" i "view_yview". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 8 Czerwca 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2006 Entrixo, rzeczywiście, chodzi o view_xview i view_yview. To co podalem na czacie czyli view_left i view_top, to z GM 5.x XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 SORRY ŻŹE ODŚWIERZAM STARE TEMATY CHCĘ ZROBIĆ INTERFEJS GRACZA TAK JAK TO MIAŁO MIEJSCE NP: w Doom1 jest sobie długi pasek na dole ekranu a na nim juz pisze co chce ale jak zrobić zeby ten pasek był właśnie tam na dole ekranu na środku?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidsu Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 msuidz dopsać do view_xview i view_ywiev ileś tam +pixeli o ile hceszc zeby cisę relatwnie od rogu przsensło nadul Spróbuj to odczytać. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2006 dwidssuu bradzo pmocnyj estes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi