Alternative Opublikowano 10 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Przypadkowo znalazłem dll do edycji tagów muzyki (artysta, tytuł etc.) i postanowiłem napisać program, który po tytule pliku sam wpisuje tagi np. "The Fratellis - For The Girl.mp3" wpisuje The Fratellis do artysty i For The Girl do tytułu. Wyda się to w ogóle nie potrzebne, ale jeśli się korzysta ze scrobblera lastfm to jest to niezbędne, a ręcznie zmieniać to to się nie chce. Większość muzy jak się pobiera to właśnie tych tagów nie ma, jeżeli ma no to progs niepotrzebny. Co powiecie na to? A może (albo zapewne) ktoś mnie już wyprzedził z takim programem xd? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Nawet część odtwarzaczy ma wbudowaną funkcję tagowania plików MP3 wg nazwy pliku (np. Foobar2000) więc się spóźniłeś ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alternative Opublikowano 10 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 tak? ja mam foobar i musze ręcznie ; O jak nim się automatycznie taguje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 10 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Ja coś takiego nie dawno sobie napisałem w Rubym :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 10 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Mp3Tag ma autotagowanie na podstawie nazwy pliku, łączy też się z CDDB, zainteresuj się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 10 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 W Foobar: prawy przycisk na nagraniach -> Properties -> Tools -> Automatically Fill Values. Tylko kwestia ustawienia patternu. Generalnie to dla nazwy powiedzmy "Metallica - One.mp3" bedzie to "%artist% - %title%". Masz też inne, np. %tracknumber%, %comment% itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi