Ignifil Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Jak NAPISAĆ jakieś modele? Znam kody na podstawowe figury ale jak np. napisać bilboard? Albo jakieś budynki? Słyszałem też o jakimś programie do robienia modeli do game makera, ale nie znam jego nazwy. A jak taki gotowy model dodać do gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Game Maker Modeler? xD Niby fajny ale jednak do du*y te GMowe 3D...lepiej użyć jakiegoś silnika :) Najlepiej Irrlicht, Ogre3D lub U3D :) Polecam U3D. Świetna grafika i prosty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik1 Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Jak chcesz to tu masz http://www.maartenbaert.be/model-creator/ ale i tak jak powiedział kolega lepiej użyj silników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignifil Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 a jak taki model dodać do gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 było pełno tematów na forum...poszukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignifil Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 dobra ten program to nie dla mnie :) zostanę przy "pisaniu" modeli. W końcu to co chcę dodać do gry nie jest zbyt skomplikowane. Ale mam jedno pytanie: Jak zrobić prostokątne ogrodzenie, taką metalową siatkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 zrób ścianę i obłóż texturą...ale dziadowsko wygląda :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 wall z tekstura siatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 zobacz sobię to: http://ultimate3d.org/?Categorie=Home&Style=Classic tu masz przykłady itp biblioteki U3D :D Może ci się spodoba :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignifil Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 zobacz sobię to: http://ultimate3d.org/?Categorie=Home&Style=Classic tu masz przykłady itp biblioteki U3D :D Może ci się spodoba :P nawet fajne ale w mojej grze będą tylko elementy 3d jak w np. gta 2. Nie ma może jakiegoś artykułu o rysowaniu figur geometrycznych kodem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 robisz model a potem wrzucasz do gry marzipanem czy jakoś tak :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 7 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 poszukaj o vertexach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi