R.o.b Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Witam, to znowu ja :P Mam taki problem. Jeżeli wpisuje GML with(other)instance_destroy to wszystko działa, lecz gdy odwołuje się do danego obiektu np.GML with(nazwa_obiektu) instance_change(inny_obiekt, false) wywala mi błąd. Co zrobić? Czy to jest wina innego eventu (zmiany do danego obiektu)? kraznal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Jaki błąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.o.b Opublikowano 1 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 FATAL ERROR in action number 1 of Collision Event with object pelne for object 11: COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 4: with(nazwa_obiektu) instance_change(inny_obiekt, false) at position 2: Assignment operator expected. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Pokaż kod z nad tej linijki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.o.b Opublikowano 1 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 GML with(other)instance_destroy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Mam taki problem. Jeżeli wpisujeGML with(other)instance_destroy to wszystko działaNie wiem jakim cudem działa. GML with(other)instance_destroy(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.o.b Opublikowano 1 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Nie wiem jakim cudem działa. GMLwith(other)instance_destroy(); Mam w evencie kolizji z obiektem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 1 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Miałem na myśli brak nawiasów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.o.b Opublikowano 1 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 Dzięki, z nawiasami działa. E: Zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi