Vorux Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Na xp miałem defragmentacja dysku, wtedy komputer szybciej działał, co używać, ściągnąć na 7? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Może spróbuj zadać pytanie po polsku, bo nie sądze żeby ktokolwiek wiedział o co ci chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Podejrzewam, że w 7 jest tak samo jak na Viście, czyli Mój Komputer -> prawy przycisk na dysku który chcesz zdefragmentować i w okienku które wyskoczy w którejś z zakładek będziesz mieć defragmentację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 PPM na dysku -> properties -> tools -> defragment now Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorux Opublikowano 26 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Dziękówa Marmot i 8 ,a może powie ktoś czy normalne jest, że mam laptop z tylko dyskiem C? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 tak, podczas instalacji windowsa dysk nie został podzielony na dwie partycje. Tak jak u mojego kolegi, który sam sobie podzielił ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorux Opublikowano 26 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 A to ma jakieś plusy lub minusy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 W lapku każdy ma jeden dysk, bo miejsca na inne nie ma. Wielkich plusów i minusów podziału na partycje nie ma. Przyjęło się, że ludzikom, którzy nie maja pojęcia co robią korzystając z komputera tworzy się co najmniej dwie partycje - jedna na system, druga na dane (chociaż większość tego typu użyszkodników zapisuje dane w "moich dokumentach"). Mając tylko jedną partycję nie tracisz miejsca, ale w przypadku 2+ partycji możesz sforamtować partycję systemową nie tracąc danych. Jak już napisałem wcześniej, liczba partycji nie ma wielkiego znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 W lapku każdy ma jeden dysk, bo miejsca na inne nie ma Nie prawda. Dla przykładu, mój laptop ma dwa dyski po 320GB każdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Whoa, szacun. Jeszcze się z takim nie spotkałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi