m@rcixxx Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 No więc do rzeczy. Chcę zrobić gracza składającego się z osobnych obiektów: ramion, przedramion itp. Nie może być np. ramie.x=tors.x bo zrobiłem, że tors tworzy członki w create i dostają one id tworzącego obiektu, żeby trzymały się dokładnie jego a nie innego torsu, musi tak być, żeby mogło być więcej niż 1 gracz. No więc gdy już mam te zmienne to daję je do drawa i wtedy członki trzymają się tego torsu, który je zrobił. Pojawia się problem z lenghtdirami, Potrafię zrobić, żeby ramię trzymało się torsu i oś obrotu jest poprawna, ale jak chcę dołączyć przedramię to po prostu nie da rady, robiłem już różne kombinacje i obraca się dziwnie, w ogóle nie tak jak chcę. Dodałem obrazek, żeby zobrazować jakie mają być prawidłowe osie obrotu torsu, ramienia, przedramienia i dłoni. Chętnie zobaczę też inne rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waxx Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 dodawaj jakas wartosc do drugiego argumentu lengthdira ? poza tym zobacz na forum/stronce peeeeeeeeeeeeeeelno przykladow z tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcixxx Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 W normalnych warunkach potrafię to bez problemu zrobić ale gdy nie mogę się odnieść normalnie do obiektu to pojawiają się problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@rcixxx Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 No więc rozwiązałem problem - tors nie może tworzyć wszystkich obiektów bo np. ramię zna współrzędne torsu a przedramię nie wie, że ma się odnieść do ramienia i albo nic nie robi albo odnosi się do torsu i nie można zrobić animacji. W każdym bądź razie dzięki wszystkim za przeczytanie/odpisanie w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi