Mucco Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Jak zrobić, że jeśli w roomie został choć jeden obiekt obj_score, to room jest restartowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 GML if instance_number(obj_score)>0 albo GML if instance_exists(obj_score) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZyperPL Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Raczej tak: GML if instance_number(obj_score)<=1 //jeśli jest w roomie objectów obj_score mniej niż 1 lub 1 { room_restart //restart roomu } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mucco Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Dzięki, a gdzie to wstawić żeby sprawdzało po dotknięciu obj_finish? EDIT: Dobra, poradziłem sobie. Dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piedro Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Dzięki, a gdzie to wstawić żeby sprawdzało po dotknięciu obj_finish? EDIT: Dobra, poradziłem sobie. Dzięki :) wrzuć ten kod w evencie kolizji z finiszem edit: Ups, przepraszam, nie zauważyłem, że sobie poradziłeś :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi