Dominik6 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Witam, chciałbym zrobić gę rpg(Tibia) ale mam problem z postacią. Nie mogę zrobić tak aby np. gdy kline w lewo postać odwróciła się w lewo. Czyli wykorzystała inny sprite. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Włączasz GM i klikasz F1. Następnie wybierasz zakładkę index i wpisujesz: keyboard_check, sprite_index, image_xscale. Poczytaj o tych funkcjach a na pewno dasz radę sam rozwiązać swój problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik6 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Włączasz GM i klikasz F1. Następnie wybierasz zakładkę index i wpisujesz: keyboard_check, sprite_index, image_xscale. Poczytaj o tych funkcjach a na pewno dasz radę sam rozwiązać swój problem. Wątpię. Nie znam, aż tak dobrze angielskiego. W sumie znalazłem w plikach na stronie system walki rpg z animacjami ze wszystkim, ale ja na klockach robię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Jest taka fajna książeczka, nazywa się słownik do języka angielskiego. Język angielski to podstawa dzisiaj, bez niego ani rusz (właśnie masz znakomity na to dowód). Włóż trochę wysiłku, nawet jeżeli nie zrozumiesz wszystkiego zawsze będziesz do przodu. A jak jednak nie chcesz się męczyć masz link do polskiej dokumentacji: dokumentacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Jeszcze image_angle. Po 6 miesiącach myślę że czas kod :) ta zmienna obraca spritea 0-360 stopni. 0 to prawo. pokombinuj! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi