PanPlasterek Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 czesc wszystkim urzytkownikom. mam straszny problem ze spacja. kiedy daje akcje (event?)zeby mi ludek skakal i daje zeby sie to dzialo jak klikne spacje to nie dziala. prosze was o pomoc bo jest mi to potrzebne do gry ktora niedlugo wydam. dziekuje pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Wrzuć kod z eventem skoku. Inaczej możemy sobie gdybać gdzie jest problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanPlasterek Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 no nie mam teraz ja gm odpalic ale to jest tak: w create robie zmiennom skok=1 potem robie step i cos takiego pisze if skok=1 { x+=1 x-=1 y+=1 y-=1 skok=0 alarm[0]=2 } ( to mi kolega programista napisał) no i robie alarm[0] i tak skok=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Powalony ten kod. GML x+=1 x-=1 y+=1 y-=1 To nie mam najmniejszego sensu. Ruszasz się o jeden px w prawo a następnie się cofasz. Analogicznie z y. W ostateczności Twój hero stoi tam gdzie wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanPlasterek Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 no to co mam zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Poszukaj w przykładach. Jest kilka pokazujących ruch do platformówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanPlasterek Opublikowano 5 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 a gdzie so te przyklady jesli moge wiedziec? ogolnie to dziekuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 Dobra, skasuj to Ramnus jeśli możesz. Tak to jest jak się dziecku nudzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 5 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2010 I taka mała rada...znajdź innego kupla od programowania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 przy naciśnięciu spacji: GML if !place_free(x,y+1)//jeśli pod graczem coś jest {vspeed=-10/*skacze*/} trudno było mu odpowiedzieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi