Lollus Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Witam. Jak odwołać się to zmiennej z innego room'u? Tzn. jestem w room0 i tam mam bron=10 a potem jestem w room1... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Przerób to na globale i też będzie działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha_i Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 tworzysz objekt z persistent, tam ustawiasz tą zmienną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 4 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 @up: Właśnie nadałem obiektowi własność persistent, ale jedyne co się zachowa po przejściu do następnego room'u to tylko pozycje x i y... A ja mam takie coś... W roomie0 mam obiekt GRACZ, który w CREATE ma ustawienie zmiennej BRON=10 strzela sobie powiedzmy ze 2 razy, albo trzy i ma BRON=7 Potem idzie do następnego roomu i dalej ma BRON=10 (przez to CREATE) Ale jak wywalimy to np do OBIEKT2 i damy mu w CREATE GRACZ.BRON=10 To w następnym roomie wywali błąd, że nie odnaleziono zmiennej broń Jak to naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 daj w game start Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi