Bidziu890 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 co zrobić żeby moja strzelba strzelała z lufy a nie z tego miejsca gdzie pokazuje obrazek (niebieski kolor- z tamtąd strzela teraz, czerwony kolor z tamtąd chcę żeby strzelał) Strzela z tego miejsca gdzie usadowiłem tego spritea jak to zmienić? (czerwnoy znaczy lufa :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 poczytaj o lengthdirach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 ale najpierw ustaw origny na środku. Możesz też użyć funkcji draw_sprite_ext jeśli masz wersje pro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 GML o = instance_create(ob_hero.x+lengthdir_x(50,direction+0),ob_hero.y+lengthdir_y(50,direction+0),bullet_obj) o.direction=ob_hero.direction;//kierunek w jakim bedzie poruszal sie pocisk o.speed=17;//predkosc pocisku</span> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bidziu890 Opublikowano 2 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 dzięki Szpaq99 a jak zrobić żeby przestał strzelać kiedy zniknie z jego pola widzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
candy Opublikowano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2010 Możesz użyć distance_to_object(). GML (step wroga) if(distance_to_object(gracz)<=jakaś wartość) { //akcja na strzelanie } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi