Bidziu890 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 Jak ustawić żeby mój obiekt wykręcał się do obiektu który się zbliża, który jest w jego polu widzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 a jakie jest pole widzenia? odległość? GML if distance_to_object(objekt)<100 { direction=point_direction(x,y,obj.x,obj.y) } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 1. sprawdasz odległość, czyli pole widzenia: GML (step of hero) if distance_to_object(obj)<ilość_w_pixelach { 2. ustawiasz odpowiedni kierunek GML (step of hero) direction=point_direction(x,y,obj.x,obj.y) 3. obracasz GML (step of hero) image_angle=direction } e: moje lepsze opisane a i tak twoje było złe ziooom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bidziu890 Opublikowano 1 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 dzięki CTRL i nawet tobie DobryZIom :w00t: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 moje jest dobre... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 e: moje lepsze opisane a i tak twoje było złe ziooomTutaj niema co opisać, jeżeli ktoś choć troszkę zna angielski potrafi wyczytać, że: distance to dystans <_< direction to kierunek itd. Jego kod też był dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 2 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2010 No dokładnie... Ale takie dzieci NEO tego nie rozumieją :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi