DobryZiom Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Mam 1 pytanko: Jak ustawić dokładność po przecinku w danym działaniu? Oczywiście działaniu matematycznym, np: 2*4.3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Mozna uzyc string_format. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 trochę nie wiem jak :) Mógłbyś powiedzieć? nigdy nie używałem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 string_format(str,tot,dec) str - tekst, ktory trza napisac tot - max. liczba cyfer liczby :) dec - liczba cyfer po przecinku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 nie działa: GML _CONTROL.potrzeba_zabic+=real(string_format(string(1.5*_CONTROL.potrzeba_zabic),999999,0)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Aaa... Chcesz, zeby pisalo liczbe bez cyfer po przecinku? Uzyj round(liczba) - zwraca liczbe zaokraglona do jednosci. _CONTROL.potrzeba_zabic += round(_CONTROL.potrzeba_zabic*1.5) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 dzięki :) Ale jednak zrobię inaczej ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi