DobryZiom Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Witam. Szukałem...ale nie ma: macie jakiś mini kurs(naprawdę prosty) jak zrobić animacje? Mam głowę itp i chce zanimować :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 rysujesz sobie obrazek w gmie. dodajesz następną klatkę. rysujesz dalej - || - itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 ale ty jesteś delikatnie nie ogarnięty...chodzi o lengthdir :) Chyba nie trudno się domyślić nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Czyli, ze nie chodzi ci o to, zeby narysowac animacje glowy, tylko zeby sie obracala w danym kierunku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Chodzi mi o to że mam kilka elementów i trzeba je złożyć do kupy i zanimować :) Trochę już robie w GM ale tego nigdy nie próbowałem :) I zdeka nie wiem jak :P Dlatego proszę o pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Rece, glowa, nogi? Czyli animacja szkieletowa? Gdzies na GMClanie mozna znalezc przyklad animacji szkieletowej. PS: patrzac na twojego pierwszego posta tez myslalem, ze chodzi ci o narysowanie animacji glowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Chodzi mi o proste wytłumaczenie :) Wiem że jest tylko trochę trudny ;P Chciałbym np mini przykład jak złączyć 2 elementy i po 2 animacje do tego :) Było by git :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Z grubsza moge powiedziec, ze potrzebne sa zmienne sterujace pozycjami X i Y, oraz image_angle kazdej czesci ciala (chyba ze ktoras nie bedzie potrzebna (zmienna, nie czesc ciala =D)). A do tworzenia animacji mozna wykorzystac timelines. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 ja chyba wolałbym lengthdir :) Możesz dać jakiś przykład? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=158 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 ehhh... trochę za bardzo rozbudowany :D Jeśli ktoś mógłby to prosiłbym o taki mini przykład: jakieś 2 elementy i 2 animacje z nimi :) Będę baaaaaardzo wdzięczny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 I co z tego że za bardzo rozbudowany, ale bardzo dobry i łatwy do przerobienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Ale ja jednak wolałbym coś prostrzego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Ale czego ty od tego chcesz, wszystko jest czytelne, chodzi ci o to że jest płaszczyk i drzewa? Przecież można je usunąć, a inne animacje są wadliwe, jak chcesz poszukaj przykładu animacji psichixa ala almora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 jeśli chodzi o animacje szkieletową to Przykłady: https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=175 I przykład bez lengthdir https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=158 animacja szkieletowa w grze top down tematy: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...;hl=szkieletowa i jest tego jeszcze sporo w wyszukiwarkę na forum wpisz szkieletowa i Ci znajdzie masę tematów mi się ich przeglądać nie chciało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 TheMarcQ podał ci dobry przykład. Weź kod krzaka z tego przykładu i będziesz miał prostą animację szkieletową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Ok :) Dzięki wszystkim :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi