TheMarcQ Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Potrzebne mi 2 kody: 1.pobieranie ip i zapisywanie do pliku w następnej wolnej linijce(żeby nie kasowało wcześniejszej zawartości i zapisywało to w następnej linijce) 2.sprawdzanie czy ip jest już w pliku (tam gdzie jest akcja wpiszcie /*akcja*/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 <?php file_put_contents( "ip.txt", file_get_contents( "ip.txt" ). "/n" . $_SERVER['REMOTE_ADDR'] ); ?> Drugi kod zaraz w edicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 to miało być zaraz, a tak na marginesie wiesz że masz w sygnie liczbę polań u tymona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 $plik=file_get_contents("ip.txt"); if substr_count($plik, "127.0.0.0")>0 { akcja; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 nie chodziło mi o konkretne ip, ale o to by sprawdzało czy ip tego co patrzy zgadzało się ze wcześniej wpisanymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 spróbujmy tak: $plik=file_get_contents("ip.txt") $array=explode("/n",$plik); foreach ($array as $ip) { if $ip ==$_SERVER['REMOTE_ADDR'] { /*akcja*/ } } ale głowy nie daję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 chyba powinno działać, a zapis ip do pliku? E: dobra wszystko działa, zapomniałem o kodzie piczera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi