Lollus Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Witam. Napisałem sobie dziś shoutboxa. Zauważyłem pewien problem. Mianowicie, gdy do okienek z imieniem i tekstem wpisze tekst i nacisnę Wyślij wynik się zapisuje do bazy, lecz nie wyświetla. Dopiero po zmianie podstrony wynik jest wyświetlany na stronie. Lecz, gdy po wysłaniu wyniku i po każdym odświeżeniu strony wyniki się dublują a baza danych się zapycha. Można jakoś zablokować tę opcję? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Dodaj stronę w ramce, ustaw jej autoodświeżanie co pare sekund. Po każdym dodaniu do bazy wpisu czyść formularz ($_POST['tekst']=''), i też możesz wydać polecenie o odświeżeniu(w js na przykład) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Wczoraj rozwiązałem ten problem w ten sposób, że kod sprawdza czy przypadkiem ostatni rekord nie jest identyczny z aktualnym... Ale dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi