TheMarcQ Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Czy jest możliwość napisania w gml w którym będziemy ręcznie pisali tekst myszką by potem program sprawdził co to za znak i wpisał go do zmiennej tekst Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Teoretycznie taka mozliwosc istnieje, ale w praktyce jest to w zasadzie niemozliwe. Trzeba byloby sprawdzac pozycje kluczowe dla kazdego znaku, a jesli te znaki sa duze, to potrwaloby pare ladnych... lat. Po co ci to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 pewnie ;p nawet ci powiem jak: obj_control: create: GML global.napis=""//tworzymy zmienną globalną</span></span> obj_A mouse_left_pressed: GML global.napis+="a"//dodaje literkę a to naszego napisu... i to samo z innymi objektami...porób objekty typu obj_A,obj_B i dodawanie innego znaku do global.napis :]</span></span> I tyle ;] EDIT: A chyba nie o to chodziło :D Myślałem że o taką klawiaturę do zabezpieczenia przed kradzieżą haseł do gier jak np: tibia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 DobryZiom nie zrozumiałeś mnie chyba, dobra to może jest do tego zwyczajny program? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 jak w telefonach tych nowych dotykowych że piszesz palcem po ekranie? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 właśnie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 hmmm...że tak powiem jest kilka możliwości które same w sobie są wręcz nie możliwe(idealnie ujęte): 1.Sprawdzanie każdego pixela i sprawdzanie prawdopodobieństwa 2.napisanie dll 3.dołączenie telefonu na dotyk do gry(każdemu...tak gratis) żeby sobie pisał ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 to może specjalny program? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 chyba specjalnej troski hehe :) O ile wiem nie ma czegoś takiego(jeszcze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 jest wbudowany program np. w viscie czy siódemce: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 o widzisz? ile to ciekawych rzeczy się można dowiedzieć ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Sa programy rozpoznajace wczesniej wydrukowany tekst z kartki. Ale tamten tekst jest regularny. W telefonach dotykowych takie rozwiazanie dziala, bo obszar jest maly i jest stosunkowo niewiele do sprawdzania. Wpadlem jednak na inny pomysl (choc pewnie nie wypali): sprawdzanie ruchow myszki i dopasowywanie do wzorca. Chyba, ze ten tekst juz jest narysowany wczesniej, wtedy nie da rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 ale musi być idealnie dopasowane? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 znalazłem wtyczke do firefoxa która każdy ruch zapisuje jako litera(np. na ukos w lewo i dół jako L) a potem sumuje te litery i wychodzi dany znak, nazywa się firegesture Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 ta ja bym już wolał gmspech ;p mówisz a program pisze xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 @Dobry: wydrukowany tekst nie moze nie byc idealnie dopasowany :P @Marq: no wlasnie, o to mi chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Ja znaleźć nie mogę nic poza tą wtyczką, a wole mieć to jako oddzielny program Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 to teraz przepisz tylko ta wtyczkę na gml i już ;D ale jak nie to zrób w gmie przeglądarkę korzystającą z firefoxa i każdy będzie musiał mieć wgraną tą wtyczkę ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 marny żart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 nie no z tym umieszczeniem w gmie przglądarki to mogło by się udać ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 wiem! niech za myszką podąża object który direction zapisuje do zmiennej (zaokrąglony do 90;0;180;270) a potem zmieniający w literę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 a jak napiszesz C,A itp? musisz opisać każdą literę i maxymalny uchylenie itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 C: 90;180;0 A: 90;270;180 E: tu to powinno być: ale można też ustawić pośrednie kierunki, np. co 45 stopni, lub po prostu umowne znaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheMarcQ Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 E:kliknąłem szybka odp? myślałem że edytuj, żal, moderatorzy się przy mnie napracują ale można też ustawić pośrednie kierunki, np. co 45 stopni, lub po prostu umowne znaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 to ciśniesz ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Nie lepiej np. zapisywac tylko punkty, w ktorych myszka skreca albo zawraca, porownywac te punkty oraz ich stosunek do siebie i na podstawie tych danych zapisywac litery? (Moze skomplikowanie to brzmi, ale nic nie poradze :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 hmmm...ciekawe czy to wyjdzie ;D zrób ...czekam na efekty ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 jesli mnie pamięć nie myli cos podobnego zrobil kiedys Tymon... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DobryZiom Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 hmm ale co zrobił? telefon czy przeglądarkę? haha xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 @Hunter: jesli ktos to zrobil, to raczej nie Tymon. Sprawdzilem jego tematy i nie ma nic podobnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi