pop44 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Jeszcze ani razu nie wrzucałem przykładów na forum. Dzisiaj właśnie dam prosty przykład Ragdolla, czyli postaci o wolnym ruchu. Jeśli ktoś przykładu użyje prosze o creditsy, chociaż nie muszą być. Mam nadzieje, że się przyda. Plik https://gmclan.org/up4890_12_rag3.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Znalazlem buga :D Gdy puscimy gosta z predkoscia np 20 poziomo to kilka razy odpada mu glowa XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Kredki będą, ale oczywiście nie dla Ciebie z podziękowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pop44 Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Mówiłem w informacjach gry że mogą odpaść różne części ciała. Przecież to realne. PS. Kelvin Anderson napisał kod, ale przebugowany. Ja stworzyłem nowy kod. Spróbuje coś zrobić z tym twoim bugiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 ale niestety twój przykład też jest zabugowany ale nawet fajny choć nie wiem co się zmieniło od kodu kalwina bo go nigdy nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Ale jest tak: 1) Odpalam 2) Postac leci 3) odpada glowa 4) nagle po 2 s odradza sie glowa 5) i po 2 s odpada 2 raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Aha, to wyślij mi oryginały :) Ja zobaczę czy coś zmieniłeś lub daj link skąd je ściągnąłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 takie se... -cialo spadajace bez predkosci zatrzymuje sie na podlodze na kroczu, a nogi zwisają pod podłogą -ciało leci w sztywnej pozycji - wypadalo by zeby ta 'imitacja' fizyki dzialala caly czas -sztywnosc niektorych czesci ciala wyglada momentami smiesznie (stopy -> kolana) -no i gwóźdź programu, rozsypujace sie cialo po przekroczeniu pewnej predkosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mipo57 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 -ciało leci w sztywnej pozycji - wypadalo by zeby ta 'imitacja' fizyki dzialala caly czas no... copo ma racje i ciężko to nazwać rag-dollem bo rag-doll to czysta fizyka a to jest przykładem kolizji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pop44 Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Masz tutaj przykład Kelvina https://gmclan.org/up4890.html :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Oryginalny, a nie niby przerobiony przez Ciebie. :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pop44 Opublikowano 14 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Mam to w D?PIE czy wam się podoba czy nie. Możecie mi dać warna. Moge wam też dać kolejną wersję jeśli nie wierzycie. I tym razem bez kodu Kelvina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darlix Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Przerabiasz przykład bez zgody autora i udostępniasz na stronie. Ciekawe. Masz licencję autora? He? Nie? No proszę. Napisz 100% własnego ragdolla to pogadamy o ocenie. Przerobić każdy potrafi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi