Ignifil Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Wpisałem w create objectu "film" taki skrypcik: show_video('./Logo.bik',1,0); ale nie chce się włączyć. Próbowałem równierz w formacie .avi ale też nic nie wyszło. Ponadto chciałbym aby to nie było z folderu z grą tylko z folderu w folderze z grą "Films" ps. czy film odtworzy się w ekranie z grą jak np. w gothic albo warcraft, czy włączy się osobne okno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha_i Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 nazwa filmu nie może być z kropką, kiedyś tak zrobiłem z obiektem w grze i mi WSZYSTKO padło :thumbsup: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 show_video(working_directory+"/Logo.bik",1,0) GM odtwarza BIK ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignifil Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 show_video(working_directory+"/Logo.bik",1,0) GM odtwarza BIK ? Nie działa :( . próbowałem jeszcze z .avi ale też nic. Czarny ekran i tylko dźwięk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wikku9 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 musisz na avi przekonwertować, nie tylko rozszerzenie zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignifil Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 musisz na avi przekonwertować, nie tylko rozszerzenie zmienić przekonwertowałem(rad video tools) i dalej nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Brak kodeków. Zainstaluj jakąś paczkę z kodekami. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignifil Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Brak kodeków. Zainstaluj jakąś paczkę z kodekami. Pozdrawiam. czyli(noob ze mnie)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZyperPL Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Wpisz w google, k-lite codec pack Trudne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignifil Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Wpisz w google, k-lite codec pack Trudne? Ale ja to mam i itak nic :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZyperPL Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Więc to nie wina kodeków :P Problem leży w czym innym... A na pewno masz ten plik w tym katalogu? W katalogu z projektem Game Makera masz ten plik Logo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignifil Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Więc to nie wina kodeków :P Problem leży w czym innym... A na pewno masz ten plik w tym katalogu? W katalogu z projektem Game Makera masz ten plik Logo? No mam. Zresztą jak już pisałem jest dźwięk ale nie ma obrazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 czyli zle kodeki (tak, wiem, masz k-lite, jednak sciezka obrazu zostala zakodowana nie obslugiwanym kodekiem (audio to pewnie standardowo mp3)), zainstaluj jeszcze raz kodeki albo najdz inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi