programistagd Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Witam! Przygotowałem texturę i model według tego tutoriala: Klik W "model_viewer1" textury są kolorowe, ale w moim programie już nie. (W ModelViewer też nie zawsze). Mój kod jest taki: obj_cam: GML //create: d3d_start(); d3d_set_hidden(true); //d3d_set_lighting(true); d3d_set_culling(false); texture_set_interpolation(true); d3d_set_fog(true,c_white,100,1000); //d3d_light_define_direction(1,7.5,-7.5,-7,c_white); //d3d_light_enable(1,true) z=10 x=10 y=10 //draw: d3d_set_projection_ext(x,y,z,0,0,0,0,0,1,45,(4/3),1,32000); obj_model1: GML //create: model = createFromObj("test.obj"); //where file is the file name tex = background_get_texture(background0); //draw: d3d_model_draw(model,0,0,0,tex); //where tex is the texture you loaded</span></span> Nie znam się na 3D... Wiecie może co jest źle? To nie w 100% mój kod tylko przerobiony przykład. Robię ten program do użytku własnego jak coś. Z góry dziękuję za wszystko. Edit: Problem rozwiązany ;) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi