Arekadiusz Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Pytanie 1:Jak chyba każdy wie :) po prawj stronie przeglądarki jest pasek do przewijania strony. Jak zrobić taki pasek w Game Makerze? Chciałbym aby było to w danej części rooma(nie na cały),aby z boku były dwie strzałeczki w góre i w dół i aby można było ustawić moment do którego to pole ma się przewijać. Pytanie 2: I jeszcze podobna sytuacja: Jak zrobić, aby wyświetlać liste np. imion i strzałkami z boku zaznaczać kolejne imiona?Rozumiecie? Np. tak jak jest w telefonach komórkowych. I gdy się wciśnie guzik Ok coś się dzieje z zaznaczonym imieniem(np. można je zmienić).Oczywiście tu też będzie potrzebne przesuwanie ekranu strzałkami tylko chciałbym też, aby zaznaczały się imiona przy przesuwaniu(jakimś paskiem,albo w ramkę).No i chciałbym aby jedno imię było zawsze w środku(tylko nie np. przedostatnie oczywiście). Proszę o pomoc, a najlepiej przykład. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi z góry i tym którzy mi pomogą daje credtisy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 1. Ustaw view i po klikaniu na strzałki przesuwaj go góra dół. 2. ?¿ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 A jak się przesuwa viewa? Jaki jest kod? EDIT: I ja chciałem aby to było gdzieś w środku rooma, a jak zaczne przesuwać viewa to ruszy się cały room! A w drugim niewiesz o co chodzi czy niewiesz jak to zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentoss Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 @makary... jemu chyba(!) chodzi o wyświetlacz z możliwością przesuwania, z możliwością przesuwania. drugiego też nie rozumiem... chcesz zrobić listę kontaktów, strzałkami ją przesuwać, o OK będzie ci np. edytowało imie, numer itd. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arekadiusz Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Tak Mentoss zgadłeś. Chodzi o liste kontaktów tak jak w telefonach komórkowych,albo odtwarzacu Windows Media Player: Przesuwamy strzałkami wgraną liste piosenek i dodatkowo aktualnie oddtwarzany plik jest zaznaczany. I w pierwszym też zgadłeś. A co mi szkodzi ^_^ Powiem o co dokładnie chodzi. Chodzi mi o wyświetlacz telefonu komórkowego na którym będą wyświetlane kontakty z jakiegoś pliku.Właśnie poto mi przesuwanie ekranu i zaznaczanie pojedynczych kontaktów. Po zaznaczeniu i wciśnięciu na jakiś przycisk będzie się wyświetlało menu i będzie można coś zrobic z tym kontaktem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi