Lordis Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Witam! Sprawa jest następująca mam dwa obiekty w jednym chce wypisać id i object_index drugiego obiektu jak to robić? Dodam że takie coś nie działa (męcze sie z tym juz dobre 30 minut): GML //---------------- zmienna_id = obj_hero.id zmienna_index = zmienna_id.object_index //----------------</span> Nie wiem jak to zrobić :/ A dokładniej chodzi mi o poruwnanie object_index zapisanego w zmiennej do object_index danego obiektu tylko że nie umiem zapisać indexu innego obiektu do zmiennej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 GML zmienna_id = obj_hero; zmienna_index = zmienna_id.object_index; poza tym twój i tak powinien działać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Nie działa. ERROR in action number 1 of Create Event for object object158: Error in code at line 2: zm1=obj_hero zm2=zm1.object_index at position 10: Unknown variable object_index Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 GML zmienna_id = obj_hero.id; zmienna_index = zmienna_id.object_index; To jest poprawne. Pytanie czy obj_hero istnieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 właśnie teraz na to samo wpadłem xD ten obiekt nie istniał... teraz dałem inny który jest w roomie i działa x( Dzięki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi