Grygorz Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 a tutaj pare inf o zespole zródło wikipedia Lordi to zespół heavymetalowy z Finlandii, znany przede wszystkim z kostiumów demonów. Kostiumy potworów są stałą częścią publicznego wizerunku Lordi, pojawiają się w nich na koncertach, w teledyskach czy podczas udzielania wywiadów. 15 marca 2006 roku fińska gazeta „Ilta-Sanomat” opublikowała jednak zdjęcia Lordiego w cywilnym ubraniu i częściowo odsłoniętą twarzą. Lordi nazwał to wydarzenie obrazą i próbą zniszczenia „demonicznego image’u”, który zespół wypracował sobie przez lata. Lordi jako reprezentant Finlandii zwyciężył w finale Eurowizji 2006, wykonując piosenkę Hard Rock Hallelujah. Utwór wzbudził pewne kontrowersje w rodzimej Finlandii, część krytyków zaapelowała do prezydenta, aby nie dopuścił do występu zespołu[1]. Przewodnicząca greckiej restauracji i zrzeszenia właścicieli barów, Niki Kostantinidou, publicznie zaapelowała[2] do Finów i Greków, aby nie pozwolono zespołowi wykonać piosenki na Eurowizji, ze względu na satanistyczny charakter grupy. Apel ten został skrytykowany przez greckich internautów – niewielu Greków podziela opinię Konstantinidou[3]. Członkowie zespołu odcięli się od oskarżeń, twierdząc, że satanistyczna grupa nie śpiewałaby utworów w stylu Hard Rock Hallelujah (hard rock to gatunek muzyczny, alleluja znaczy z łaciny ‘chwalmy Pana’) lub Devil is a Loser (‘diabeł jest przegrany’ bądź ‘diabeł jest frajerem’), chociaż nie są zespołem w stylu gospelowym[4]. Spis treści [schowaj] 1 Skład zespołu 1.1 Obecni członkowie 1.2 Byli członkowie 2 Dyskografia 2.1 Albumy studyjne 2.2 Single i EP 2.3 Teledyski 3 Zobacz także 4 Linki zewnętrzne Skład zespołu Obecni członkowie Lordi – wokal Amen – gitara OX – bas Awa – klawisze Kita – bębny Byli członkowie Magnum – bas Kalma – bas Enary (występowała także z Children of Bodom) – klawisze Dyskografia Albumy studyjne Get Heavy (2002) The Monsterican Dream (2004) The Monster Show (hybryda albumów Get Heavy i Monsterican Dream dla potrzeb rynku brytyjskiego) (2005) The Arockalypse (2006) Single i EP Would You Love a Monsterman? (2002) Devil is a Loser (2003) Blood Red Sandman (EP) (2004) My Heaven is Your Hell (2004) Hard Rock Hallelujah (2006) Teledyski Devil is a Loser Would You Love a Monsterman? Blood Red Sandman Hard Rock Hallelujah Zobacz także powiązane gatunki: arena rock hard rock heavy metal podobne zespoły Alice Cooper KISS Twisted Sister GWAR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrysław Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Ja mam takie pytanie: po co umieściłeś to na forum? Jeśli ktoś będzie zainteresowany zespołem, to sobie sam poszuka w sieci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 No właśnie, poco nam to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 A propo (jak to sie pisze? oO) kostiumów to obczajcie sobie GWAR ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grygorz Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 po co miałem nadzieje na zywa dyskusje na temat samej eurowizji i na pocz dałem infa o zespole który wygrał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 beznadziejne te lordi. Nie nawidze metalu ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grygorz Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 a ja jestem zupełnie odmiennego zdania lubie metal i ten rock co zaprezentowali był dosc mocny i bardzo melodyjny odmienna sprawa zupełnie był ich dosc krzykliwy stój ale sama piosenka wyszła super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Metal i rock najgorsze rodzaje muzyki jakie kiedykolwiek istniały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grygorz Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 chyba niekoniecznie uwazam całkowicie inaczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Metal i rock najgorsze rodzaje muzyki jakie kiedykolwiek istniały.Oj, nie prawda! O wiele gorsze są wszystkie techniawopodobne rzeczy! (trance, house itd.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Oj, nie prawda! O wiele gorsze są wszystkie techniawopodobne rzeczy! (trance, house itd.) Każdy lubi co innego ale od metalu to mi łeb pęka. Hehe najlepsi są fani metalu. Długie tłuste włosy, ciężkie glany nawet przy 30 stopniowym upale, i 10 kg łancuchów na sobie oraz dziurawe ubranie. Nie wiem co oni chcą przez to udowodnić, ale to już ich sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Nic nie chcą udowadniać. Po prostu takie ubiory są w ideologii mateli i już. Każda ideologia ma własny strój! xD Edit: "Ubierają sie tak aby sie upodobnić do gościa z teledysku" Oj, nie prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasmilus Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Ubierają sie tak aby sie upodobnić do gościa z teledysku, a trance, hip hop, są fajne ale czy my mieliśmy gadać o eurowizji czy o tym kto jaką muzyke lubi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grygorz Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 w glanach nie jest wcale goraco :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 21 Maja 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Metal i rock to dno? Już nawet nie chodzi o to kto co lubi, ale prawda jest taka, że rock jest jednym z najważniejszych nurtów muzycznych z jaką ludzkość ma do czynienia. W dance czy trance liczy się rytm, do tego wystarczy komputer i jakiś program by się poczuć DJ'em. Tak samo hip hop, zero śpiewania tylko gadanie o dupie maryni udając, że się ma jakiś przekaz. To jest po prostu muzyka dla prostych ludzi, a po drugie liczy się dla nich moda i to co jest na fali. Co prawda są wyjątki, ale bardzo nieliczne (Daft Punk czy Prodigy). Rock to bardziej ambitniejsza muzyka, tutaj liczy się wokal czyli umiejętność śpiewania oraz gra na instrumentach a nie na czymś co syntezuje muzykę! Poza tym jeśli dobrze się wsłuchacie, to Rock wiedzie prym w grach komputerowych i filmach. Tak objeżdżacie ten nurt, a sami pewnie wsłuchujecie się w ten gatek muzyczny nie mając nawet świadomości. Powiedziałbym więcej, Rock wiecznie żywy, a prosta muzyka ala POP, HH czy Dance przeminie, tak jak Disco Polo (o ile społeczeństwo zmądrzeje). :] Bigshark: Aleś zakozaczył. Może metale ubierają się tak, bo lubią, a nie że jest taka czy sraka moda lub mamusia im każe. A jak ty się ubierasz? Napisz, to ocenimy. ps. Nie jestem metalem i nie lubię go słuchać i nie ubieram się jak metal. Oj, nie prawda! O wiele gorsze są wszystkie techniawopodobne rzeczy! (trance, house itd.)Niech słowa zamienią się w czyny: http://video.google.com/videoplay?docid=61...r+alarm&pl=true I tym optymistycznym akcentem kończymy temacik. :] To ja się jeszcze perfidnie dopiszę i powiem, że popieram. Poza tym jestem fanem starego rocka. :D Patrysław Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi