szpaq99 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Męczy mnie jedno nie wiem jak narysować wnętrze domu we Flashu nie wiem jak narysować ścianę i podłogę, aby to jakoś wyglądało, czy ktoś ma jakieś pomysły ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programistagd Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Możesz trochę sprecyzować? Bo rysowanie - jako, że we Flashu to dziwne. Ja bym narysował w jakimś "Gimpie" i dał do Flasha. Ale nie wiem o co chodzi dokładnie. Bo widzę, że bardziej jako grafika właśnie Paintowa. Zobacz sobie różne gry, np. w Club Penguin jest takie coś. Jest tam taka perspektywa. Nie wiem dokładnie o co ci chodzi. W Edit'cie podeślę zdjęcia. P.S. Ja robię podobną grę ;) Edit(obrazki): I podobne do drugiego obrazka: W googlach jest tego dużo, ale nie będę wstawiał więcej. Sam też szukam, bo zastanawiam się, jak rysować ładnie pomieszczenie od środka... Jeśli chcesz od zewnątrz to podrzucam to: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 No bo chcę zrobić podłogę i ścianę, ale jak ysuje to mi wychodzi dwu kolorowa ściana nie potrafię zrobić ściany i podłogi no patrz takie coś mi wychodzi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programistagd Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Myślę, że bez bocznych ścian będzie trudno. Z bocznymi zrobiłem takie coś: A bez tego to nie rób rozmycia, może wyjdzie. Ja obrazek ten zrobiłem w Paint.NET, troszkę nierówne, ale jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Chyba się udało D::D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programistagd Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Niezłe, ale te linie na podłodze są trochę dziwne. Bo one powinny być ścianami, ale i tak fajne nawet. można by pokombinować i zrobić panele, wtedy by ładnie wyglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 IMO to coś w stylu dużych kafli. Robisz Escape the room? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Szpaq99, wystarczy wybrać rysowanie obrysu... Pewnie masz to wyłączone. STROKE COLOR I nie żywaj gradientu tak bez sensu, to nie fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Akurat tutaj ten gradient zgrywa sie idealnie, podkrteśla tą przestrzeń pokoju. W zasadzie to nie gradient tylko inner shadow na tych dwóch obiektach, troche bym go zmniejszył w sumie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Moim zdaniem nie. Chyba, że ta ściana jest tak wybrzuszona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programistagd Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Mi gradient (czy tam shadow) się podoba. Też myślałem o dużych kaflach i może takie coś wyglądać fajnie. Ta ściana nie wygląda na wybrzuszoną(wg. mnie). A tak z ciekawości: co to jest "stroke color"?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alwin Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Kolor linii (ew obrysu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi