bluks Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 (edytowane) Nazwa:Świat Gorbolun Gatunek: strategia Opis: Jest to gra podobna do Empire Earth, Age of Empire i Spore. Naszą przygodę zaczynamy na pierwszej ludzkiej koloni na Marsie. Niestety wielki wybuch słoneczny zniszczył wszystko co żyło na ziemi jedyne co zostało to mała kolonia na Marsie w której zaczynamy grę. Do dyspozycji mamy po jednym naukowcu z każdej dziedziny i kilka rodzin dzięki którym możemy rozwinąć naszą cywilizację. 2 tygodnie po wybuchu okazuje się że Mars jest zamieszkały przez wiele zwierząt które dotąd mieszkały w zasypanych jaskiniach i mają wielką ochotę nas posmakować. Naszym pierwszym zadaniem jest rozwinąć kolonię tak aby mogła się sama utrzymać i chronić przed niebezpiecznymi zwierzętami. Potem odwiedzają nas Krolgianie i porywają naszych ludzi. Od tego czasu zaczyna się prawdziwa przygoda w której będziemy poznawać nowych przyjaciół lub wrogów. Od nas będzie zależało jak potoczą się nasze losy i czy przejmiemy kontrolę nad całym wszechświatem. Autorzy: Mateusz Ziemann (bluks) Programowanie: (tymczasowo) Mateusz Ziemann (bluks) Fabuła: (tymczasowo) Mateusz Ziemann (bluks) Grafika: (tymczasowo) Mateusz Ziemann (bluks) Muzyka: (tymczasowo) Mateusz Ziemann (bluks) Screeny: Coś jak studnia która zbiera wodę z marsjańskich lodowców jest to wersja prototypowa i będzie tylko w pierwszej fazie gry potem będzie bardziej rozbudowana: No i pierwszy poziom Ratusza i to jak się będzie budował: Animacja(budowy bez cienia, ale w grze będzie z cieniem) Wiem że narazie pusty i prosy ale to dlatego że to pierwszy poziom, potem będą nawpychane detalami. Ostatnie poprawki: Edytowane 8 Kwietnia 2010 przez bluks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 i czy przejmiemy kontrolę nad całym wszechświatem. Halo, przecież walczymy o przetrwanie ;p Reszta jest spoko. Czekam na tę grę jak i na jakieś screeny z gry, a nie tylko same budynki ;) Życzę powodzenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluks Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 W pierwszej fazie walczymy o przetrwanie. Ale gdy się rozwiniemy zaczniemy wchodzić w kontakty z innymi rasami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 No to albo ta gra będzie długa albo rozgrywka musi być przyspieszona o dużo bo innego wyjścia nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluks Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 No i co my tu mamy: Screen z gry (dolne menu jeszcze nie skończone jak i reszta ale tera nad nim pracuję) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Dolne menu stanowczo za duże moim zdaniem. EDIT: Próbne - się pisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluks Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Ale to wysuwane. I pokazuje tylko kiedy na nie wskażemy myszką. Zaraz dam z schowanym. EDIT: Próbne - się pisze. Wiem ale jeszcze nie dodałem fonta z polskimi znakami. Bo mam spsób aby wszystko było po polsku ze znakami ż, ś, ź, ó itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojo Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 No widzę że fajna gra się szykuję tylko proszę cie na terenie jest taka jakby rozmyta kratka proszę cie wykasuj ją bo brzydko wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluks Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Dodałem dwa nowe screeny. ^_^ Prosiłbym o opinię co do wyglądu górnego i dolnego okienka itp. Kupno i rozbudowę niedługo dodam pełną, bo to tylko test był. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 fajne ale ta mapa i gui na dole mogły by być mniejsze bo wszystko zasłaniają. (tak, tak wiem że się chowają, ale mi np. przeszkadzało by to ciągle chowanie i wysuwanie się.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi