Lollus Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Witam. Zepsuł mi się zasilacz do laptopa i chcę sobie jakiś kupić na allegro. I tu mam pytanie, czy lepiej kupić zasilacz o mocy mojego starego (zasilacza) czy może być słabszy/mocniejszy. Czy będzie kompatybilny i czy nic się nie spali? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Jestem sobie jasnowidz i wszystko wiem. Wiem jaki masz sprzet i tym podobne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 musi być taki sam. za mocny, spali baterie, za słaby jej nie naładuje (lub słabo będzie ładował), to chyba logiczne?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 PC: ASUS z serii F3E Zasilacz: Model: ADP-90SB BB Input: 100-240V 1.5A 50-60HZ Output: 19V 4.74A @up: Niekoniecznie, bo teraz pracuje na pożyczonym o zbliżonych, lecz nie co słabszych parametrach i ładuje mi się bateria, lecz nie co dłużej. Polecicie jakiś zasilacz? :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Sorry za double posta, ale znalazłem taki zasilacz: http://www.allegro.pl/item985098946_zasila..._acer_dell.html Wprawdzie mój ASUS F3E nie został wymieniony ale zasilacz ma te same parametry. Czy będzie działał i nic mi się nie spali? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 PC: ASUS z serii F3E Zasilacz: Model: ADP-90SB BB Input: 100-240V 1.5A 50-60HZ Output: 19V 4.74A @up: Niekoniecznie, bo teraz pracuje na pożyczonym o zbliżonych, lecz nie co słabszych parametrach i ładuje mi się bateria, lecz nie co dłużej. Polecicie jakiś zasilacz? :) Pozdro jak nie koniecznie jak to tylko potwierdza mają regułę?? warto się zastanowić, dlaczego się zasilacz spalił. Przegrzał? był za mocny/słaby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 za mocny, spali baterie czemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 zastanów się... <_< jak dasz za duże natężenie to bateria nie wytrzyma, wybuchnie(nie tak jak granat, strzeli, rozwali obudowę i będzie śmierdzieć), wyleje się itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Ok dzięki : ) tyle, że chciałbym zauważyć, że zasilacze komputerowe raczej nie dają za dużego natężenia, a już na pewno płyty główne są na to zabezpieczone. Chociaż nie dam sobie ręki uciąć. >:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 http://www.allegro.pl/item985098946_zasila..._acer_dell.html A ten będzie działać z F3E? Miałem te same parametry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Ok dzięki : ) tyle, że chciałbym zauważyć, że zasilacze komputerowe raczej nie dają za dużego natężenia, a już na pewno płyty główne są na to zabezpieczone. Chociaż nie dam sobie ręki uciąć. >:D gdybyś dał rękę to w tym momencie nie miał byś ręki, bo to nie płyta główna ma być zabezpieczona tylko bateria. To nie samochód lub dom, że tu bezpieczniki są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Tylko nie wiem dalej w czym problem, co jeśli zasilacz jest 600W (czyli może pracować pod takim obciążeniem), a faktyczny pobór to 250 W? Nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi