Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 25 Marca 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Otóż mam od niedawna Vegasa Pro 9.0 i chciałbym, aby jeden z klipów (wybuch z białym tłem) był nałożony na drugi klip (lub obrazek) z kolorem białym traktowanym jako przeźroczysty. Nie za bardzo wiem jak to zrobić, czy ktoś obeznany mógłby pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Farkraj Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Ja bym takie rzeczy robił w Adobe After Effects, widziałem na tucie ile przy takim nałożonym wybuchu jest roboty więc chyba sam Vegas nie zrobi tego porządnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Nie znam się na Sony Vegas, ale powiem ci jak bym to zrobił w Adobe Premiere, pewno jest analogicznie. Otóż, weź przez opcję Chroma Key na tym z białym tłem i ustaw kolor na biały. Wszystko co białe zniknie i daj to na ścieżce montażowej ponad ten drugi, z którego tła nie usuwasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 No rzeczywiście, podziałało idealnie. W Vegasie nazywa się to Chroma Keyer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi