Filar Społeczności ANtY Opublikowano 6 Marca 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Mam taki oto problem. Obraz już mam na tv, kupiłem kabel minijack - > 2chinche podłączyłem do kompa i do tv, ale nie wiem co jeszcze zrobić, żeby dźwięk leciał z tv, o ile to jest możliwe. Ma ktoś jakiś pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 nie da się, weź dzwięk z głośników z kompa, poza tym chinche2 > minijack słaaaba jakość... Już lepiej VGA ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 nie da się Jak to się nie da? Większość mi znanych telewizorów ma wejścia chinch które służą do włączenia dźwięku w trybie AV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Jest taki wynalazek jak DVD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 @Grabarz: Na DVD się nie odtworzy filmu w 1080p, ani nie pograsz w Pasjansa w wersji dla Media Center. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 6 Marca 2010 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Problem w tym, że znalazłem dużo rozwiązań, ale po pierwsze to laptop, a po drugie ma karte graficzną Radeona, a nie nvidie. A tv to samsung lcd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Większość laptopów ma wyjście HDMI. Nie masz go? Bo wtedy podłączenie pod TV to by była kaszka z mlekiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 7 Marca 2010 Autor Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Obraz działa, właśnie przez hdmi, problem jest z dźwiękiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 7 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2010 Dziwne, bo dźwięk powinien też iść przez HDMI. Daj prawym przyciskiem na tym głośniczku w trayu, tam Urządzenia Do Odtwarzania i ustaw HDMI jako urządzenie domyślne, bo powinno być. Jak nie masz, to powiedz model karty grafiki jaką masz, bo to ona jest też odpowiedzialna za dźwięk przy tym, może jednak się znajdzie jakieś rozwiązanie. Dźwięk przez chinche + HDMI nie będzie nigdy działać, bo dla telewizorów to są wtedy dwa oddzielne urządzenia. Albo wszystko przez HDMI, albo wszystko przez chinche. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi