MB22 Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 Tworze gre rpg i mam proble, poniewaz nie wiem jak zrobić: 1. że co level, powieksza sie ilosc zadawanych obrazen. 2. Oraz nie wiem jak zrobic takie cos ze sie czeka 3 sekundy na wykonanie kolejnego strzalu Bardzo prosze o pomoc Z góry dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 1. w momencie przejścia na następny level dajesz po prostu GML obrazenia+=10 oczywiście wcześniej w create deklarując zmienną obrazenia 2. temat sprzed paru dni... https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...p;hl=strzelanie Zacznijcie w końcu szukać odpowiedzi;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 6 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2010 1.Zrób w create gracza: GML sila_atak=zadawane obrazenia na 1 lvl tu wpisz w przejściu na kolejny lvl: GML sila_atak+=ile więcej obrazen ma byc teraz a w ataku: GML O_wrog.hp-=sila_atak 2.Zrób w create gracza: GML moze=true w alarm 0 daj: GML moze=true w ataku daj: GML if moze=true { moze=false alarm[0]=room_speed*3 i twój kod na atak } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi