Czarny Ass Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Nie działa polecenie choice, wyświetla się: Nazwa 'CHOICE' nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzne lub zewnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy. Czy tylko mi się wyświetla ten błąd? Długo mam do czynienia z visual basic ale nigdy nie potrzebowałem tego tylko SET z przełącznikiem /p. :unsure: Co mam zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Pokaż jakiś fragment kodu z tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 ECHO TTTTT U U I M M AAAAA N N ECHO T U U MM MM A A NN N ECHO T U U I M M M AAAAA N N N ECHO T U U I M M A A N NN ECHO T UUU I M M A A N N ECHO. ECHO. ECHO START GAME [1] ECHO LOAD GAME [2] ECHO CREDITS [3] ECHO OPTIONS [4] ECHO EXIT [5] PAUSE>NUL CHOICE /c:12345 /n IF Errorlevel 1 goto newgame IF Errorlevel 2 goto loadgame IF Errorlevel 3 goto credits IF Errorlevel 4 goto options IF Errorlevel 5 goto exit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 To mi wygląda na plik BAT a nie Visual Basic. Jeżeli to jest plik BAT to napisany poprawnie. Pewnie zrezygnowano z polecenia Choice w Windowsie którego posiadasz. Napisz lepiej takie menu w jakimś języku programowania i skompiluj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Dzięki za radę. Chyba tak zrobię. A można zrobić coś takiego jak set /p ale bez duszenia enter w BAT? EDIT: A można ściągnąć choice.exe/choice.com? Może w Bat to Exe converter dodam to jako include i coś wykombinuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Nie znam nic innego, co by zastąpiło set. Co do choice: http://hp.vector.co.jp/authors/VA007219/dk...sup/choice.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 A jest jakaś różnica jak użyję tego z folderu DOS lub NT? Bo ja mam XP i robię DOS, a działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Jak działa, to to jest najważniejsze. Różnica polega tylko na tym, skąd został zaczerpnięty plik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 23 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Skoro już mi działa po dodaniu tej "biblioteki" z choice to samo choice działa ale: CHOICE /c:12345 /n IF Errorlevel 1 goto NEWGAME IF Errorlevel 2 goto LOADGAME IF Errorlevel 3 goto CREDITS IF Errorlevel 4 goto OPTIONS IF Errorlevel 5 goto EXIT czemu to nie działa? To co mam w etykiecie Credits się nie włącza, a żadnych błędów nie wyświetla. Mam wszystkie etykiety i nic nie wskazuje na to aby cokolwiek nie działało. EDIT: Sam się zorientowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 :newgame * komendy wykonywane dla wyboru newgame * :loadgame * komendy wykonywane dla wyboru loadgame * :credits * komendy wykonywane dla wyboru credits * :options * komendy wykonywane dla wyboru options * :exit Mam nadzieję, że załapałeś to co wyżej podałem. Przez goto przenosisz się do określonej części pliku bat, poprzedzonej dwukropkiem, coś w stylu procedur. Dopiero w tych fragmentach określasz co ma być wykonane. EDIT: ok, nie zauważyłem edita w poprzednim poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Ass Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Problem z poleceniem choice: ECHO TTTTT U U I M M AAAAA N N ECHO T U U MM MM A A NN N ECHO T U U I M M M AAAAA N N N ECHO T U U I M M A A N NN ECHO T UUU I M M A A N N ECHO. ECHO. ECHO. ECHO AUTHOR: ECHO FERRARI4 ECHO PARADROPSOFT 2010 ECHO WOULD YOU LIKE VISIT THE WEB SITE OF PARADROPSOFT? (Y/N) ECHO WEBSITE: HTTP://PARADROPSOFT.DBV.PL CHOICE /c:YN /n >NUL IF ERRORLEVEL 1 PARADROPSOFT.URL | IF ERRORLEVEL 2 GOTO MENU Mam plik Paradropsoft.url, który przenosi na stronę internetową. Problem w tym, że jak nacisnę N to stanie się to samo co przy Y! Proszę o pomoc. :mellow: EDIT: Czy jest opcja usuwania swojego postu? Sam się zorientowałem! Znowu!!! EDIT2: Jakie polecenia są dozwolone w Batch jak się je kompiluje na COM przez Bat2Exec. POŁĄCZONO. I tak oto nasz chodzący znak zapytania ma następne pytanie: CHOICE /c:12345 /n IF Errorlevel 1 goto 1 | IF Errorlevel 2 goto 2 |IF Errorlevel 3 goto 3 |IF Errorlevel 4 goto 4 | IF Errorlevel 5 EXIT Czemu zawsze pisze "W tym momencie goto było nieoczekiwane" i robi to co jest po tych moich nieszczęsnych errorlevelach? Naruszenie punktu 3 regulaminu. (Doublepost) Platyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi