Arcalian Opublikowano 20 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2010 1. W sklpie miensnym "Krasnalek" ceny sa ustalone tak,że na oddzieleniu schabu od kosści właściciel nic nie zarabia i nic nie traci. Ile przeciętnie ważą kości, a ile mięso w 1 kg schabu z kością? 2. Pewine chłopak zapytany o swój wiek odparł: - Dwadzieścia latek temu moja babcia była dwa razy starsza od mojej mamy. Dziś moja babcia ma dwa razy tyle lat ile miała moja mama w dni, gdy ja się urodziłem. Ile lat ma ten chłopak? Proszę o pomoc w rozwiązaniu 2) x- wiek mamy y- wiek babci x-20 - wiek mamy 20 lat temu y-20 wiek babci 20 lat temu y-20=2(x-20) y=2x-20 Obecnie babcia ma dwa razy tyle lat ile miała moja mama w dni, gdy ja się urodziłem: y=2(x-20+z) gdzie z to okres czasu jaki upłynął od tych 20 lat temu- po tym okresie urodził się chłopiec: 2x-20=2x-40+2z 20=2z z=10 Więc po 10 latach urodziła mama syna ( oczywiście licząc od tych 20 lat temu) , czyli 20 lat temu nie było chłopca, dopiero po 10 latach mama urodziła chłopca( czyli urodziła go 10 lat temu) , więc obecnie chłopiec ma 10 lat Chyba tak ,pomóżcie! E: Ludzie jutro to zadanie mam mieć zrobione!!! HELP Umie ktoś to zrobić??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nickolas Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 http://zadane.pl/zadanie/423708 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcalian Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Ta sama książka już koniec zadania dzisiaj było ostanie tam tylko było pół :/ Nikt nie wiedział... Za zrobienie było 6 ,ale przynajmniej mam pół... EDIT : Nawet nie wiem czy to ktoś z mojej szkoły nie wrzuciłem z klasy B ,bo maja tego samego nauczyciela! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krajowa Rada Stolarzy Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Ty jesteś głupi a nie zadanie. Chcesz żeby był tu od nowa "Dział matematyki gimnazjalnej stosowanej" zamiast valhali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcalian Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Jest tu dużo matematyków ,myślałem ,że jakiś sobie z tym poradzi... Zamknijcie ten temat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 "Gupie" ;3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krajowa Rada Stolarzy Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Jest tu dużo matematyków Wymień dziesięciu, skoro jest aż tak dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 22 Lutego 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Ja jestem matematykiem, ale leniwym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcalian Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Idą tu do informatycznego (widzę posty) ,a tam chyba nie patrzą na polski ,tylko na przedmioty matematyczne lolku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 22 Lutego 2010 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Skąd idą? Tu połowa w liceach, a ja na przykład na architekturę się wybieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcalian Opublikowano 22 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 Ja pierdziele tu są głównie matematycy... chyba ,że sie mylę i humaniści ,nie odpisuje tu bo ,aż żal! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Ale postu Safariego, gdzie jest link z rozwiązaniem zadania, to już udajesz, że nie zauważyłeś, no nie? Śmieszna sprawa zresztą, że identyczny post, tyle że bez rozwiązania tego 2 zadania znalazłem na 2 innych forach, tak jakbyś nas celowo testował. Piszę identyczny, bo nie wierzę, że dwie różne osoby w różnym zupełnie czasie popełniłyby tą samą literówkę i napisałyby tak samo składniowo oraz stylistycznie posta. Fun fact: post Safariego gdzie jest link do rozwiązania zadania SAM ZARAPORTOWAŁEŚ jako nic nie wnoszący do tematu mimo, że to jedyny post cokolwiek tu rozwiązujący i cokolwiek wnoszący do tematu. Cóż, pewnie ktokolwiek inny z moderacji by Cię właśnie zbanował za trollowanie, czy jak to jest popularne słowo na forum, za "prowokację"* , ale ja się ograniczę do zamknięcia tego tematu. *w cudzysłowiu, bo to słowo to półśrodek cokolwiek określający, zero konkretu; po szczegóły odsyłam do wikipedii/słownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi