4tk Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Chciałbym bez używania dodatkowych plików zapisać zmienną globalną o nazwie gold. Znaczy jak wychodze z jednego rooma a wchodze do drugiego to chce żeby się nie resetowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 yy w obiekcie, który pojawia się na początku gry w evencie other ->game start daj po prostu global.gold=0. Nie będzie się resetowało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Nie wiem czy mnie rozumiesz. W edicie dam screeny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Zmienne globalne się nie resetują po zmianie rooma. Od tego właśnie są globalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Tak, to na 101% są zmienne globalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 17 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Pewnie w Create jakiegoś obiektu je zerujesz cwaniaku -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4tk Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2010 Bwah, kompletnie o tym zapomniałem ._. Dzięki. Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi