Vlad_Dracula Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 jak zrobic zeby postac jak trzymam left chodzila w lewo i dreptala nogami jak dalem tak w keyboard left -> change sprite na postac ktora idzie w lewo i drepta nogami to jak trzymam strzalke w lewo to postac sie przesuwa zamiast isc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawka83 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Można to zrobić tak: GML (step) if (keyboard_check(vk_left)) { sprite_index=spr_chodzenie//Sprite animacji chodzenia image_speed=0.3//Szybkość zawsze 0.cos x-=4//Przesuwamy postać w lewo } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlad_Dracula Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 dzienki tylko nie wiem o co Ci chodzi w tym przesuwanie w lewo ostatnim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Zmieniasz pozycje X obiektu, jeżeli go zwiększsz postać posunie się w prawo. To coś jak układ współrzędnych, tylko w GM nie jest taki co na majcy uczą :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlad_Dracula Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 hmm a mozecie mi napisac to w kodzie gore dol lewo i prawo, ja sobie wkleje kod i zamienie to gdzie musze podac nazwe sprita , robie gre od gory . plz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 jest taki sam tylko że y liczony jest od góry w dół (zwiększa się) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roki Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Uzyj tego co podal dawka, tylko zmien ostatnia linijke ;p x-=4 (lewo) x+=4 (prawo) y-=4 (góra) y+=4 (dół) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CTRL Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 to jest troche śmieszne, ale: GML if keyboard_check(vk_left) { x-=1 sprite_index=s_walk_lewo image_speed=0.3 } if keyboard_check(vk_right) { x+=1 sprite_index=s_walk_prawo image_speed=0.3 } if keyboard_check(vk_up) { y-=1 sprite_index=s_walk_gora image_speed=0.3 } if keyboard_check(vk_down) { y+=1 sprite_index=s_walk_dool image_speed=0.3 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vlad_Dracula Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 o to mi chodzilo dzienki wielkie wam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi