Muuuuczek567 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Czasami zachodzi potrzeba użycia primitive'ów. Np. do rysowania gór w tle, wektorowych gwiazdek itp. Ale narysowanie bardziej skomplikowanych figur geometrycznych zajmuje dużo czasu. I tutaj z pomocą przychodzi Primitive Creator 2D. Dzięki niemu można z łatwością tworzyć, edytować, importować i eksportować "modele" do pliku .shp oraz odczytywać je za pomocą: execute_file(nazwa modelu.shp). Pierwsza wersja (czyli obecna) zawiera: -tworzenie pojedynczych/multi kształtów; -proste edytowanie ich (zmiana pozycji, koloru i przezroczystości); -generowanie kształtów pobierając dane od użytkownika; -zapisywanie i odczytywanie plików .shp. W następnych: -oteksturowanie; -zapisywanie w formacie umożliwiającym kolizje (thx YXE); -inne (jeżeli dacie jakieś pomysły, o co bardzo proszę). Program w całości napisany przeze mnie, "grafika" też moja. Link:https://gmclan.org/up5655_3_PC2D.html Enjoy! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 trochę trudny i nie intuicyjny interfejs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Dzięki że przypomniałeś :) Naciśnijcie F1, tam wszystko jest opisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Brawo. Udało ci się zawiesić mi komputer. A ja tylko wybrałem sobie kilka razy jakiś kolor :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 ??? Testowałem pół godziny na moim kompie, nic się nie wieszało. A mój komp jest sprzed 6,5 lat, więc... Nie wiem, dlaczego tak się stało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Program ciekawy ale mi się kompletnie nie przyda xD nie mam wogóle pojęcia co bym miał tam rysować. W następnej wersji zrób lepszy i bardziej zrozumiały interface. A i gdy sie kliknie zapisz a potem anuluj wywala ERROR. :/ 3+/5 (bo nie wiem co czego to można by było wykorzystać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Spróbuj nie rysować prymitywów o mniejszej liczbie wierzchołków niż 3, bo to chyba to powala mój pecet. :) To samo sie działo z jakimś przykładem Slasha, czy czymś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Bardzo dobrze napisany przykład i przydatny :). 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 26 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Ekhm... to nie jest przykład, tylko program do tworzenia kształtów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 No. Bardzo przydatny program do tworzenia kształtów :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markar Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Udało ci się zresetować mój komputer ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Tobie też zresetowało? Chyba poprawię ten błąd z resetowaniem. Platyna twierdzi, że to przez rysowanie liczby polygonów mniejszej niż 3. Jeśli nie, to nie wiem, co jest przyczyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Mi na szczęście nie wywaliło systemu ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 28 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Ok, już poprawiłem teoretyczny błąd. Link się nie zmienił. Jeśli nadal będzie wywalać błąd, to nie wiem, jaka jest tego przyczyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi