LionX Dagger Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Witam chciałbym zrobić coś takiego jak dzięki instrukcji "get_integer("x:", 0)" z tym wyjątkiem że okno do wprowadzania wartości było cały czas na planetce np. dobrym przykładem tego co chce uzyskać jest czat. Czy takie coś da się zrobić . Pozdrawia L.X. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 2 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Na stronce jest gdzies przykład czatu sciagnij i zobacz czy o to Ci chodzi. EDIT: https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=21 To ten. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 2 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2006 Tak z dwoma wyjątkami wartości chciałbym aby było cały czas widać w tym pasku co wpisuje np. jeżeli wpisze 23 po wciśnięću Enter’a to 23 dalej jest na dole paska i mogę go z edytować np. zmazać 3 i wstawić 5 , i żeby pasek był aktywny tylko wtedy gdy na niego kliknę myszką Ale to co dostałem jest zbliżone do tego co chciałem , spróbuje sam przekształcić ten kod :3 ale pomoc jest mile wdziana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolas Opublikowano 3 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 //czyszczenie wartosci klawiszy keyboard_string=''; To odpowiada, za to, ze po nacisniecu entera znika tekst, a jezeli chodzi o klikanie to sprobuj zrobic tak, ze gdy klikasz na pasek jakas zmienna zmienia sie na 1, a po za nim na 0. W tedy robisz, ze pisac moza tylko jak zmienna == 1 i po klopocie. EDIT: Znalazlem cos: http://forums.gamemaker.nl/index.php?showtopic=183899&hl= Jest to DLL pozwalajacy na towrzenie tych wszystkich windowsowych "kontrolek"(nie wiedzialem jak to nazwac). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 3 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Wielkie dzięki Nicolas ten dll na pewno mi się przyda i to nie tylko do mojego aktualnego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi