Matevos Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Witam, znalazłem na stronie GMClan przykład gry multiplayer https://gmclan.org/index.php?plik=134 jednak po postawieniu grya i kiedy sam chciałem dołączyć do stworzonej gry wpisując IP 127.0.0.1 (Lokalne) to po chwili pisało Błąd połączenia! to samo było kiedy uruchamiałem gre jako administrator. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Witam Nie wiem czy jeszcze aktualne, ale może pomoge :P wejdz na magiczną strone Kliknij TU ! i sprawdz jakie masz ip. Ip Lokalne będziesz miał gdy odłączysz kabel od neta, wtedy będzie 127.0.0.1 a tak to masz jakieś inne. Możesz jeszcze sprawdzić swoje ip przez konsole windowsa wpisując 'ipconfig' i wtedy będziesz wiedział jakie masz ip i takie będziesz musiał wpisać przy łączeniu sie z grą :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programistagd Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Z tego co wiem to 127.0.0.1 i localhost działają nie ważne czy masz połączenie z internetem czy nie. Jak masz połączenie to to zewnętrzne IP jest jakby dodatkowe. Nadal powinny działać te lokalne. Myślę, że problem tkwi gdzie indziej, może Firewall blokuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 może :P spróbuj tak jak napisałem a jak nie zadziała to wirewall albo inne zapory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Zapewne Firewall blokuje, bo localhost działa zawsze, niezależnie od stanu połączenia. Należy wejść w panel sterowania >> zapora systemu >> wyjątki >> dodaj port >> wpisujesz port i nazwę. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi